Bredase bakker maakt chocoladeletter met Liefmans

Chocolade letter Liefmans Bij Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is deze Sinterklaas iets nieuws te krijgen. Een chocoladeletter van roze chocolade met het fruitbier van Liefmans. Eind oktober introduceerde de bakker de letter. En met succes. De vraag is groot. Chocolatier Joop Dickens maakt zo'n 150 letters per dag. Ook op de social media worden de berichten over de letter massaal geliket en gedeeld. Zo is het filmpje over het maken van de letter is inmiddels meer dan 2100 keer bekeken.

De bakker maakte al eerder een chocoladeletter met Licor 43. Voor deze nieuwe letter gebruikte Dickens de nieuwe chocoladesoort Ruby. Hij had twee dagen nodig om het recept voor de chocoladeletter te ontwikkelen vertelt hij aan Omroep Brabant. "We moesten experimenteren met de juiste hoeveelheid bier, je wilt die Liefmans wel kunnen proeven." Die juiste hoeveelheid bleek één flesje bier per vijf letters te zijn.

 

https://www.facebook.com/banketbakkerijhvanhaaren/videos/348695222532148/

Dossiers
Lees ook
Licor 43 gaat vegan met Licor 43 Horchata

Licor 43 gaat vegan met Licor 43 Horchata

Drankproducent Zamora introduceert Licor 43 Horchata op de Nederlandse markt. Deze likeur bevat geen lactose en eiwitten. Eerder bracht Baileys de Vegan Baileys Almande als extra product op de markt.ProVeg Nederland verwacht dat de komende jaren meer drankmerken hun aanbod verduurzamen.

Yoghurt met Licor 43 komt na 1 april-grap op de markt

Yoghurt met Licor 43 komt na 1 april-grap op de markt

Het begon als een 1 april-grap. Vorig bracht de Zuivelhoeve het nieuws naar buiten dat ze Boer'n Yoghurt met Licor 43 op de markt zouden brengen. Veel mensen waren enthousiast en reageerden teleurgesteld toen bleek dat het om een grap ging. Dus ging de Zuivelhoeve samenwerken met Licor 43 en is de yoghurt nu in een beperkte oplage verkrijgbaar....

Nieuwe likeur Licor 43 Baristo komt uit Gran Canaria

Nieuwe likeur Licor 43 Baristo komt uit Gran Canaria

In de Agaete vallei in het noorden van Gran Canaria verbouwt de familie van Victor Lugo al 200 jaar koffie. Het is de enige plaats in Europa waar koffie verbouwd kan worden. Deze koffie vormt de basis van de likeur Licor 43 Baristo. Dat meldt het AD. Koffie De koffieplanten groeien op een vulkanische bodem vol mineralen. Dit geeft de koffie rijke smaak,...