Bredase bakker maakt chocoladeletter met Liefmans

15 november 2018

Chocolade letter Liefmans Bij Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is deze Sinterklaas iets nieuws te krijgen. Een chocoladeletter van roze chocolade met het fruitbier van Liefmans. Eind oktober introduceerde de bakker de letter. En met succes. De vraag is groot. Chocolatier Joop Dickens maakt zo'n 150 letters per dag. Ook op de social media worden de berichten over de letter massaal geliket en gedeeld. Zo is het filmpje over het maken van de letter is inmiddels meer dan 2100 keer bekeken.

De bakker maakte al eerder een chocoladeletter met Licor 43. Voor deze nieuwe letter gebruikte Dickens de nieuwe chocoladesoort Ruby. Hij had twee dagen nodig om het recept voor de chocoladeletter te ontwikkelen vertelt hij aan Omroep Brabant. "We moesten experimenteren met de juiste hoeveelheid bier, je wilt die Liefmans wel kunnen proeven." Die juiste hoeveelheid bleek één flesje bier per vijf letters te zijn.

 

https://www.facebook.com/banketbakkerijhvanhaaren/videos/348695222532148/

Altijd op de hoogte blijven?