Jenever van oud brood

14 augustus 2018

More than Drinks_BAKERS BEST-selma rijkhoff-45 Foto: Selma Rijkhoff Foto: Selma Rijkhoff

In Nederland wordt jaarlijks ruim 120.000.000 kilo brood weggegooid. Zonde vonden Nico Commandeur en Chris Rijkenberg. In samenwerking met smaakmaker Arthur Kruijt en de meesterdistillateur van distilleerderij ‘de Tweekoppige Phoenix’ ontwikkelden zij Bakers Best, een eco-vriendelijk oude jenever. ‘Afval kan niet gezien worden als een eindproduct, reststromen van een product kunnen de basis vormen van een nieuw product’ is de achterliggende filosofie.

Bakers Best

De basis van Bakers Best is oud brood. Onder het mom van “From waste to pure taste” gebruiken Commandeur en Rijkenberg alle broodsoorten, van stokbrood en zuurdesem tot een meergranenbol. Eén fles Bakers Best jenever is goed voor de redding van zeven sneetjes brood. Bakers Best scoorde een 5+ rating op Diffords Guide en won twee keer zilver bij IWSC.

Eco-vriendelijk

Niet alleen de ingrediënten van de jenever zijn eco-vriendelijk. Ook de fles en het etiket zijn goed voor het milieu. De fles is gemaakt van gerecycled glas en het etiket van hout.

Dranken Pakket Expo 2018

More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo Bakers Best is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?