Bavaria zoekt carnavalshelden voor eretitel Sjef Carnaval

Sjef CarnavalBierbrouwer Bavaria houdt van carnaval. Vorig jaar startte de brouwer al de campagne #carnavalvrij, dit jaar gaat Bavaria op zoek ‘naar alle onzichtbare carnavalshelden die met uitzonderlijke inspanningen een belangrijke bijdrage leveren aan het feest der feesten’. In een video doet Bavaria, in samenwerking met Sjefke Vaeren, een oproep aan carnavalvierend Nederland om alle ‘Sjefkes’ te nomineren op www.samensjeffenwecarnaval.nl.

Veel mensen zetten zich jaarlijks in om carnaval mogelijk te maken. Barvaria wil deze Sjefkes in het zonnetje zetten.  “Iedereen die bijdraagt aan carnaval vinden wij een held, of zij nu een grote of kleine bijdrage leveren. Van de tractorchauffeur van de carnavalswagen tot de instrumentendokter; alle carnavalshelden verdienen waardering en die geven wij ze graag”, zegt Florent Renders, marketing manager Bavaria. Op de website mensen hun carnavalsheld nomineren en vertellen waarom zij de eretitel Sjef Carnaval verdienen.

Genomineerde Sjefkes krijgen de mogelijkheid van Bavaria om een officieel erelintje opgestuurd te krijgen. “We hopen dat deze ‘Sjef Carnaval pinnekes’ niet onopgemerkt blijven onder de andere carnavalsvierders en dat de Sjefkes deze met trots zullen dragen tijdens carnaval”, vertelt Renders. Uit alle genomineerden selecteert Bavaria honderd Sjefkes met bijzondere, tot de verbeelding sprekende, verhalen. Op woensdag 27 februari verwelkomt de bierbrouwer deze Sjefkes in Lieshout om hen op een bijzondere manier in ’t zonnetje te zetten. “We willen vooral laten zien dat iedereen die een bijzondere bijdrage levert aan carnaval een Sjef is. Het doel van #SamenSjeffenWeCarnaval is om iedereen ervan bewust te maken dat we met zijn allen het feest der feesten maken”, besluit Renders.