Corona

Ron Andes_Koninklijke Slijtersunie

In de tien maanden sinds Corona voor het eerst geconstateerd werd in Nederland, heeft het virus diepe sporen achtergelaten in onze samenleving. Niets lijkt meer normaal. Slijters die weinig horecaomzet draaien horen we niet klagen. Slijters die wel veel horecaomzet hadden hebben het zwaar te halen.

De horeca staat echt op instorten. Zoals het er nu uitziet, zal die sector in de belangrijkste tijd van het jaar zijn kerstomzet mislopen. Sommige horecaondernemers proberen er alles aan te doen om toch te kunnen overleven en zoeken dan soms wel eens de grenzen op en kunnen daarbij in het vaarwater van de slijter terecht komen. De SlijtersUnie staat dat in deze periode oogluikend toe.

Laten we ons nu vooral bezig houden met de vraag hoe we met zijn allen het virus onder controle kunnen houden. Ik weet dat de meeste slijters de nodige extra inspanningen hebben verricht, maar we zijn er nog niet.

In mijn e-mail aan u van eind september dit jaar riep ik al op om onnodige contactmomenten te vermijden en geen proeverijen te laten plaatsvinden, anders dan het - op verzoek van consumenten - individueel laten proeven in de slijterij. Helaas is dat laatste nu ook niet meer mogelijk, omdat we daarmee klanten langer in de winkel houden dan noodzakelijk. Voor zover u dat nog niet gedaan had, zult u dus ook daarmee moeten stoppen.

In sommige regio’s wordt serieus nagedacht over een verdergaande lockdown met avondklok en tijdelijke sluiting van detailhandel. Natuurlijk willen we onze klanten de beste service geven, maar als we nu niet de juiste keuzes maken dan worden problemen alleen maar groter. Sinterklaas is in aantocht en daarna beginnen de feestdagen.

Laten we er met zijn allen wat van maken. Er komen echt wel weer betere tijden.

Ron Andes MV
Voorzitter Koninklijke Slijtersunie

Dit is een bericht van de Koninklijke SlijtersUnie uit Klare Taal. Lees hier de meest recente uitgave van Klare Taal nummer 148.

 

Dossiers
Lees ook
Kijkshop

Kijkshop

In de vorige Klare Taal is al melding gemaakt van de verkoop van sterke drank door Kijkshop. Kijkshop stelt dat zij niet het slijtersbedrijf uitoefent, maar slechts fungeert als een platform dat de particuliere koper en de leverancier van sterke drank bij elkaar brengt en daarvoor een commissie ontvangt.

Nieuwe Leden - Slijterij Het Bierhuis

Nieuwe Leden - Slijterij Het Bierhuis

In deze rubriek stelt de Koninklijke Slijtersunie nieuwe leden voor. Vandaag Slijterij Het Bierhuis.

SlijtersUnie

SlijtersUnie

Een jaar geleden benadrukte ik het belang van het lidmaatschap van de SlijtersUnie. Mede dankzij de steun van de ondernemersorganisatie MKB-Nederland, waarbij de SlijtersUnie-leden automatisch aangesloten zijn, kregen we het voor elkaar dat onze overheid de slijtersbranche officieel onder de noemer foodwinkels plaatste. Het had niet veel gescheeld...