Kennis is macht!

Barbara Verbeek

De maand september stond in het teken van reizen, wijn, Rotterdam & oesters steken. Voor More than Drinks! reisde ik af naar de Provence om daar mee te lopen met de oogst. Wat een onbetaalbare ervaring was dat! Ik heb dan ook weer veel geleerd bij Fleur van Heemskerck. Van Nice pakte ik de trein naar Noord-Italië. Wat een waanzinnige reis was dat met prachtig uitzicht op de Italiaanse Riviera. Aanrader!

In Bolzano in het wijngebied Alto Adige werd ik, later die dag, ontvangen door Ghislaine Melman. Zij had mij uitgenodigd om samen met 150 wijnexperts uit de hele wereld een Alto Adige Wine Summit te volgen. Ik heb al veel wijngaarden gezien maar nog nooit met een zodanig indrukwekkend decor van de Dolomieten. Hemels! Geniet van het artikel hierover maar ook van de foto’s.

Eenmaal terug in Nederland was er werk aan de winkel voor wat betreft de organisatie van de Oyster Opening World Cup 2019. Het Wijntheater mocht na 3 jaar vragen eindelijk het rondreizende kampioenschap Oestersteken hosten. Wat een werk maar wat een kick! De Rotterdammers zouden zeggen Gers. Alles is heel goed gegaan en de grote sidderende finale was op maandag op Gastvrij Rotterdam in het Wijntheater. Negentien internationale mannen en één Nederlandse dame streden om wie de snelste en de beste was. De Zeeuwse Manuela de Munck kreeg een extra prijs voor mooiste plateau. Wat een girlpower zo tussen die woeste en grommende mannen!

De dinsdag op Gastvrij Rotterdam stond in het Wijntheater in het teken van Wijnvrouw van het Jaar. De eerste genomineerde van 2020 werd uitgeroepen. Deze dame weet alles over natuurwijnen, biologisch- en biodynamische wijnen. Na haar mini masterclass was ik weggeblazen door haar kennis. Over wie ik het heb? Blader maar door! Ook heb ik een nieuwe wijnvriendin erbij! Bregje van Valen van de Makro. Ik heb haar wat vragen gesteld zodat je haar ook wat beter kunt leren kennen. En omdat we nu alleen maar vrouwelijke Nederlandse iconen hebben gehad, sluiten we af met een rasechte Rotterdamse man. Een wandelende wijn- en distillaat encyclopedie: Moritz Peeters van wijnhandel Peeters.

Na het overdonderende succes van de wijnbar aan zee, richtte Barbara Verbeek als Register Vinoloog het Wijntheater op en reist zij als ambassadrice voor Royal Leerdam de wereld over. Barbara geeft op uitgebreide schaal bijzondere wijnproeverijen. Met het initiatief de Wijnvrouw van het Jaar Award geeft zij een podium
aan alle vrouwen in de wijnwereld.

Dossiers
Lees ook
Drankenbranche voelt de effecten van de coronacrisis

Drankenbranche voelt de effecten van de coronacrisis

De coronacrisis treft alle sectoren in de maatschappij, ook de drankenbranche. Het sluiten van de horeca betekent het verlies van een grote afzetmarkt en dat merken de bedrijven in de omzet. Niet alleen de drankproducenten, maar ook slijters.

Winefield’s Auctioneers veilt wijnvoorraden restaurants

Winefield’s Auctioneers veilt wijnvoorraden restaurants

Sinds zondag 15 maart 18.00 zijn restaurants in Nederland verplicht gesloten. Dit duurt in elk geval tot 6 april.Hoewel ondernemers slimme initiatieven ontwikkelen zoals eten bezorgen of cadeaubonnen, kunnen ze toch met een acuut cashflow probleem hebben. Daarom helpt Winefield's Auctioneers restaurants met het veilen van hun wijncollectie.

Wijnmaker Derrick Neleman is de Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar

Wijnmaker Derrick Neleman is de Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar

De Nederlandse wijnmaker Derrick Neleman werd 6 maart uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar door platform De Ondernemer. Neleman is de oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman met twee brandstores in Nederland en een eigen wijnhuis met wijngaarden in Valencia.