Vastgeroest

5 juli 2019 Fiona de Lange

Bij het woord traditie denken veel mensen aan stoffig en oubollig. Het familierecept van grootmoeders appeltaart dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een brouwerij die al decennialang volgens een vaste traditie haar bieren brouwt. Traditie betekent echter niet vastgeroest. Gelukkig maar. Als een nieuwe generatie het stuur overneemt zie je dat ze het goede behouden maar ook vernieuwing brengen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Wijnkoperij Hans Moolenaar in het katern vak.

De millennials hebben een eigen nieuwe wereld, namelijk die van de allerlaatste trends. Iets waar de oudere generatie zich vaak wat voor afsluit, onder het mom van ‘ik ben er niet mee opgegroeid’. Het is dus makkelijker om het maar te negeren. Een brouwerij waar een opvolgende generatie ontbreekt en waarbij de werknemers niet openstaan voor vernieuwing kunnen een moeizame toekomst tegemoet zien. Of misschien wel helemaal geen toekomst.

Ditzelfde geldt ook voor drankenspeciaalzaken. Ga op zoek naar inspiratie, naar de laatste trends op het gebied van winkelinrichting en consumentenaankopen. Vraag eens een jonge generatie om advies en stap in deze belevingswereld. De toonbank of balie is echt passé en al helemaal om erachter te blijven staan en te wachten tot je volgende klant binnenloopt. Creëer beleving in je zaak. Inspireer de klanten met de bieren die zijn gewonnen op de Dutch Beer Challenge! Zorg dat je in wijn, bier en sterk op de hoogte blijft van de laatste trends. Het is toch ook gek als een schoenenwinkel de collectie heeft staan van vorig jaar? Schrijf je in ieder geval in voor onze nieuwsbrief en volg onze nieuwsfeeds op de website www.morethandrinks.nl. Wij proberen je te voorzien van de laatste trends.

In deze editie kun je een prachtig verhaal lezen over hoe het drankje van opa, jenever, weer helemaal terug is in een hip jasje. Verras je klanten met een mooi recept voor een jenevercocktail. Ontdek welke veranderingen ons staan te wachten in spirits door het Renegade project en lees het prachtige sterke verhaal van Anne Stokvis over het oude Mexicaanse drankje Pulque dat weer helemaal hip is onder jongeren. In het wijnkatern kun je kennis maken met traditie in een modern jasje bij champagnehuis Ayala en bij bier gaat er een wereld voor je open als je het verhaal over bierland Brazilië leest. Hoe traditionele Braziliaanse vruchten in bierstijlen worden verwerkt. Laat je inspireren! Pak de handschoen op, want stilstand is achteruitgang!

Altijd op de hoogte blijven?