Zo daar zijn we weer!

30 april 2019 Barbara Verbeek

Een heerlijk winterslaapje gehouden in de wijnkelder. We kunnen er weer helemaal tegenaan! De zogenoemde hippe ‘DRY-Januari’ heb ik wel meegekregen maar niet helemaal mijn best voor gedaan. Ik had meer een ‘WIM-Januari’. Wat dat betekent? Welnu, wel een glas wijn maar niet een hele fles. Dat beviel goed trouwens. WIM is het broertje van BOB. Over WIM meer in het interview met de voorzitter van de KNVW Peter van Houtert.

Als jullie dit lezen heb ik net met ons Wijntheater op de Huishoudbeurs gestaan. Negen dagen lang hebben we educatieve shows gegeven over wijn. Van vooroordelen wegnemen over Duitse wijn tot aan leren wijnproeven met Franse cépage wijnen. Hoe leuk is dat? Heel leuk!

Vijftienduizend vrouwen per dag bezoeken de RAI in Amsterdam. Meestal koopt de vrouw in het gezin de wijn voor thuis. Dat doet zij in 66% van de gevallen voornamelijk in de supermarkt. Als mannen wijn kopen gebeurt dat meestal in de wijnspeciaalzaak, zoals een slijterij of wijnwinkel. Tweeëntwintig procent van de totale wijnverkoop in Nederland is in de wijnspeciaalzaak. Ervaart u dat ook zo? Laat het mij via de mail weten: Barbara@barbaraverbeek.nl

Nieuw in More than Drinks! is een artikel over het interieur van een wijnwinkel of slijterij. Ik heb direct gekozen voor de familie Platenburg. Pa en ma Platenburg hebben drie kinderen Chablis, Margaux en Julien. Dan ben je toch direct verkocht? Een leuk interview met Julien en prachtige foto’s van de inrichting. Misschien brengt het je wel op ideeën?

Het thema van dit nummer is het werk achter de schermen. Daarom was ik heel blij met de uitnodiging om naar Maison Moët te komen om een Champagne masterclass te volgen onder leiding van de wijnmaakster van Moët et Chandon in een prachtig kasteel. Ik mocht haar alles vragen wat ik maar wilde en dat heeft een beter beeld gegeven over dit imposante bedrijf met wereldfaam.

Tot slot wil ik Hotel De L’Europe bedanken met in het bijzonder ‘food & beverage’-manager Desirée Dils. Jullie gastvrijheid en creatieve inzet heeft ervoor gezorgd dat de coverfoto tot stand kwam. Dank!

Lieve groet, Barbara

Altijd op de hoogte blijven?