Blogs
‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...

‘The making of the Lie’

‘The making of the Lie’

In de bierwereld zijn er meerdere magische woorden zoals ambacht, duurzaam, authentiek en kwaliteit waarmee horeca en retail wordt verleid om een bier op te nemen in het assortiment. Op iedere website van kleine tot grote brouwerij, struikel je over deze woorden. Natuurlijk verkoopt het. Maar voor hoe lang?

Zo daar zijn we weer!

Zo daar zijn we weer!

Een heerlijk winterslaapje gehouden in de wijnkelder. We kunnen er weer helemaal tegenaan! De zogenoemde hippe ‘DRY-Januari’ heb ik wel meegekregen maar niet helemaal mijn best voor gedaan. Ik had meer een ‘WIM-Januari’. Wat dat betekent?

Leer en profiteer

Leer en profiteer

In iedere sector is eenzelfde groeicurve en ontwikkelingslijn uit te tekenen. Van nieuwkomers tot verzadigde markt, het is een levenscyclus van een product en een markt. In een markt waar de groei stagneert kan het een keuze zijn om een overname te doen. Zo bereik je meer marktaandeel en verstevig je je positie.

Kuddedieren

Kuddedieren

Je hebt koplopers en volgers. De meeste mensen volgen elkaar. Dat werkt in een groeiende markt voor een beperkte periode totdat er te veel volgers zijn zonder eigen inspiratie. Dan klapt de bubbel uit elkaar. De consument blijft namelijk op zoek naar vernieuwing en inspiratie, een andere beleving. In de drankenbranche zijn veel kuddedieren. Zelfs met...

Bier is het nieuwe wijn

Bier is het nieuwe wijn

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de wintermaanden. Vooral om heerlijk samen te eten en voor de haard te zitten. Bij eten en een borrelplank drink ik in mijn geval bier. Zo vanzelfsprekend is het echter niet. Veel bierdrinkers gaan bij het diner over op wijn. Daar heb ik op zich niets op tegen natuurlijk want dat kan ook zorgen voor mooie combinaties....

Chocola en punches!

Chocola en punches!

De feestdagen komen steeds dichterbij en sinds een week heb ik plots weer ontzettend veel zin in het grote Sinterklaasfeest. De afgelopen maanden heb ik samen met Earth Water aan een mooi project mogen meehelpen en onlangs is het product hiervan gelanceerd, mijn eigen chocoladereep. En nu hoor ik je vragen, wat heeft dit nou met Sinterklaas en drank...

Comfortzone

Comfortzone

Druk, stress, veel verschillende dingen aan mijn hoofd. Het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam, het Oesterfestival presenteren met sterrenchefs, even wijnwandelen in de Loire, een dagje jureren voor wijngebied Rueda en ook nog een presenteer klus voor Royal Leerdam. Allemaal helemaal te gek maar geen tijd voor vrienden en feestjes!

Geheimtaal

Geheimtaal

Toen ik net in de wijnwereld kwam kijken was ik 23 jaar, jong en onzeker. Met mijn diploma Vinoloog & Wijn-Spijsspecialiste op zak, struinde ik nieuwsgierig wijnproeverijen af waar oudere mannen geheimtaal met elkaar spraken.

Cocktailcultuur in ontwikkeling

Cocktailcultuur in ontwikkeling

Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik bij cocktails terecht ben gekomen. Steevast is mijn antwoord dat het een uit de hand gelopen bijbaan is geweest. Bijbaantjes vonden standaard plaats in de horeca en ik vond alles even interessant.

Nieuwsbrief

More than Drinks is een platform met de noodzakelijke vakinformatie voor de drankenspecialisten van de toekomst.
Schrijf u nu in en ontvang elke twee weken de digitale nieuwsbrief van More than Drinks gratis en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van wijn, bier en sterk!

Inschrijven
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Horecava 2021

1 februari 2021

Lees meer

Tavola 2021

21 maart 2021 - 23 maart 2021

Lees meer

ProWein 2020

21 maart 2021 - 23 maart 2021

Lees meer