Caribische gin uit Bonaire

Bonaire heeft een eigen gin met de naam Salu! van The Cadushy Distillery. Salu! betekent op je gezondheid. De gin is gemaakt van 13 ‘botanicals’, zoals Kadushi cactus, Aloë Vera en Yerba di Holé en jeneverbes. 

Eric Gietman, de distilleerder en eigenaar van The Cadushy Distillery, heeft vier jaar gewerkt aan de receptuur. Hij ging hiervoor specifiek op zoek naar gezonde ingrediënten, vandaar ook de naam Salu!. “Van de kruiden is een extract gemaakt waarbij ik naar de juiste balans heb gezocht. Het eindresultaat is een gedurfde gin met een zacht randje”, vertelt hij aan Bonaire Nieuws. Het Bonaire Culinairy Team gaat de gin gebruiken voor cocktails tijdens een culinair event in Miami.

The Cadushy Distillery

Eric en Jolande Gietman startten The Cadushy Distillery in 2009 op Bonaire. In de brouwerij maken ze verschillende likeuren en sterke drank. Voor ieder eiland van de Antillen hebben ze een likeur ontwikkeld, die gebaseerd is op de tradities van dat eiland. Zo bevat de likeur van Bonaire de voor dat eiland traditionele smaken lime en cactus en is de likeur van Aruba een combinatie van geroosterde agave bladen (een traditie van de Caquetio Indianen) en het lokale Shimaruku fruit.

Daarnaast komen er verschillende sterke dranken uit de distilleerderij, zoals Cadushy Vodka, gemaakt van cactus; de enige Caribische whisky Captain Don’s whisky; Kaomati tequila en Rom Rincón.