De Nederlandse variant van de Italiaanse likeur Moretta

16 augustus 2018

More than Drinks_Moretta Covalo Ramon Covalo proefde jaren geleden voor het eerst de likeur Moretta in het Italiaanse Fano. Hij wilde deze likeur op de Nederlandse markt brengen en ontwikkelde samen met de mannen van meester distilleerderij Herman Jansen in Schiedam zijn eigen variant van de likeur Moretta Covalo. De likeur won onlangs brons bij de International Wine & Spirit Competition 2018 in de categorie spirits/liqueurs.

Moretta Covalo

Moretta Covalo is een likeur (24%) volgens eeuwenoud Italiaans recept, met donkere tonen van rum, de pit van brandy en een vleugje frisse anijs. Zoet, maar met een ‘bite’. Traditioneel wordt Moretta gedronken in combinatie met espresso, de zogenaamde Caffè Covalo. De perfecte Caffè Covalo bestaat uit drie lagen, van onder naar boven: likeur, koffie en crema, met als finishing touch een fris stukje citroenschil. De likeur kan ook goed puur gedronken worden, on the rocks of in een mix. Op de website staan ook verschillende recepten met deze likeur.

Moretta Covalo is met liefde gemaakt door Ramon Covalo: een Amsterdammer met Italiaanse roots. Altijd op zoek naar geheimen van de Italiaanse keuken, met een passie voor het maken van likeuren. Samen met de mannen van meester distilleerderij Herman Jansen in Schiedam, produceerde hij Moretta Covalo: Ramon’s versie van het originele Italiaanse recept. Inmiddels is de likeur te koop bij diverse slijters en staat dit ‘Italiaanse geheim’ bij steeds meer restaurants op de kaart.

Dranken Pakket Expo 2018

More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo Moretta Covalo is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?