Diageo presenteert acht Game of Thrones-whisky’s

Game of Thrones-Whisky

Beeld: Diageo

In afwachting van het nieuwe seizoen van Game of Thrones wat in april is te zien brengt drankenconcern Diageo vandaag, 15 februari, een limited edition collectie van acht single malt Scotch whisky’s uit. Elke whisky is verbonden met een van de huizen van Westeros en de Night’s Watch. Volgens Diageo kunnen fans van de serie met de whisky’s op authentieke wijze de wereld van Game of Thrones ervaren. Het is niet de eerste Game of Thrones-whisky. Eerder bracht Diageo al White Walker Whisky by Johnnie Walker op de markt.

“We zijn verheugd dat de Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collectie in meerdere landen over de hele wereld in de schappen komt te liggen”, vertelt Pedro Mendonca, Global Reserve Marketing & Malts Director bij Diageo. ‘We zijn altijd op zoek naar leuke en interessante manieren om ons Scotch-portfolio te introduceren en wat is nu een betere manier dan samen te werken met Game of Thrones, een van de meest succesvolle tv-series ooit. We zijn blij om het laatste seizoen van de show te vieren door te proosten met whisky’s die authentiek een eer bewijzen aan enkele van de grootste personages en huizen.’

Game of Thrones-whisky’s

Verschillende Schotse distilleerderijen zijn gekoppeld aan een huis. Daarbij is gelet op overeenkomsten. Zo is House Stark gekoppeld aan Dalwhinnie Winter’s Frost. In de serie zetelt House Stark in Winterfell in het koude en afgelegen noorden. Dat is volgens de makers een overeenkomst met Dalwihinnie dat wordt geproduceerd in de koude en afgelegen Cairngorns.

Een anders voorbeeld is de koppeling tussen House Targaryen en Cardhu Gold Reserve. Helen Cumming en haar schoondochter Elizabeth startte met de Cardhu Distilleerderij in de jaren 1800 toen de whisky-industrie bijna volledig werd gedomineerd door mannen. In de serie heeft de vrouwelijke leider Daenerys Targaryen eenzelfde ‘vurige geest’.

De andere whisky’s en huizen zijn:

  • House Tully: Singleton of Glendullan Select
  • House Lannister: Lagavulin 9 Year Old
  • House Greyjoy: Talisker Select Reserve
  • House Baratheon: Royal Lochnagar 12 Year Old
  • House Tyrell: Clynelish Reserve
  • The Night’s Watch: Oban Bay Reserve