Dommelsch vernieuwt uitstraling en lanceert 0,0%

20 juli 2018

Dommelsch is in een nieuw jasje gestoken. Met de nieuwe uitstraling wil het merk zich nadrukkelijker presenteren als een goed, betrouwbaar en betaalbaar alternatief in een steeds complexere wereld van (speciaal)bieren. Daarnaast introduceert Dommelsch ook een 0,0% variant. Dit maakte Dommelsch 17 juli bekend tijdens de officiële onthulling van de plannen in de Dommelsche bierbrouwerij.

Trouw aan oorsprong

In de nieuwe uitstraling staat de Dommel centraal, als eerbetoon aan de inwoners langs de Dommel. De brouwerij – de oudste nog werkende van Nederland volgens NederlandseBiercultuur.nl – is hier al sinds 1744 gevestigd.

Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de belangrijkste werkgevers van de Gemeente Valkenswaard volgens de burgemeester Anton Ederveen. En ook in de toekomst wil de Dommelsche bierbrouwerij haar economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zoals de sponsoring van het bloemencorso, goede doelen, gildes, verenigingen en stichtingen. Zo wil Dommelsch trouw blijven aan haar oorsprong.

Nieuwe uitstraling

Met de nieuwe uitstraling richt Dommelsch zich op de bierliefhebber die houdt van eerlijk en goed pils. De kwaliteit wordt ook erkend. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2018 won Dommelsch pils nog een medaille in de categorie blond – pilseners. Om verantwoorde bierconsumptie te stimuleren biedt Dommelsch de consument ook de keuze voor alcoholvrij. De 0,0% variant is verkrijgbaar in retail en horeca.

Dommelsch

Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij hebben een grote geschiedenis. Al sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Sinds 1968 zijn Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij belangrijk onderdeel van bierbrouwer AB InBev, ook bekend van merken als Hertog Jan, Leffe, Jupiler en Corona.

De Dommelsche bierbrouwerij is één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland, waarbij de brouwerij de lat voor duurzaamheidsdoelstellingen steeds hoger legt. De brouwerij is deels zelfvoorzienend door het zelf produceren van biogas uit afvalwater. Het huidige recyclingspercentage is 99,93 procent en de afgelopen 5 jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15 procent en de CO2 footprint met 20 procent.

Altijd op de hoogte blijven?