Bier

Uit dit dossier
IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

Twee IPA's van craft brouwerij Jopen zijn verkrijgbaar in blik. Het gaat om het bekroonde bier Mooie Nel en het alcoholarme Nonnetje verkrijgbaar in blik. Deze bieren zijn voortaan ook in 4-packs verkrijgbaar. Craf brouwerij Jopen ziet de populariteit van blik toenemen. Daarom heeft de brouwer zijn core range IPA’s in blik uitgebracht....

Speciaalbier Leffe Blond in krat

Speciaalbier Leffe Blond in krat

Voortaan is het speciaalbier Leffe Blond verkrijgbaar in een krat, gevuld met eigen hervulbare statiegeldflessen. Hiermee wil het Belgische abdijbier inspelen op de trend van speciaalbier in een duurzame verpakking. Dat meldt bierbrouwer AB Inbev op de website.

Lowlander maakt jenever van 'oud' bier

Lowlander maakt jenever van 'oud' bier

Vanwege de coronapandemie is de horeca gesloten. Hierdoor dreigt de verspilling van zo'n 9 miljoen liter bier. Lowlander komt met een oplossing. De botanische brouwer haalt bierfusten met een verstreken THT-datum op en maakt er jenever van.

Nu al een jaar dalende bierverkopen door corona

Nu al een jaar dalende bierverkopen door corona

Sinds de start van de coronacrisis kampt de biermarkt met dalende verkopen. Ook in februari lag de bierverkoop voor de twaalfde maand op rij fors lager. Sinds de eerste lockdown in maart 2020 verkocht de horeca ruim 70 procent minder bier verkocht. Brouwers snakken naar het moment dat de maatregelen voor de horeca worden versoepeld. Daarom roept brancheorganisatie...

Trend minder drinken zet door

Trend minder drinken zet door

In 2020 was het percentage Nederlanders dat overmatig en zwaar drinkt lager dan ooit. Dat meldt de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) op basis van de jaarcijfers van het CBS, RIVM en Trimbos Instituut. "De trend dat mensen minder drinken zet zich voort", meldt STIVA.

Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer

Empack 2021

8 september 2021 - 9 september 2021

Lees meer

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer
Nieuwsbrief

More than Drinks is een platform met de noodzakelijke vakinformatie voor de drankenspecialisten van de toekomst.
Schrijf u nu in en ontvang elke twee weken de digitale nieuwsbrief van More than Drinks gratis en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van wijn, bier en sterk!

Inschrijven