'Gin experience' in Edinburgh

26 juni 2015

‘Kanonskogel’ met peper van Szechuan…

Wie aan Edinburgh en gedistilleerd denkt, denkt al gauw aan Scotch whisky. Toen Alex Nicol in 2006 in Edinburgh met Spencerfield Spirit

Gin-Experience-01-300x200 Alex Nicol, oprichter van Spencerfield Distillery,
en zijn vrouw Jane.

startte, richtte hij zich in eerste instantie dan ook op whisky; intussen produceert hij drie whiskymerken, die naar vele landen geëxporteerd worden, ook naar Nederland. Naarmate de afzet steeg, werd de behoefte aan verhoging van de capaciteit groter. Nicol besloot een distilleerderij te beginnen in Edinburgh; die werd in 2014 geopend. Nu volgt een tweede distilleerderij in een voorstad van Edinburgh met een eeuwenoude historie in bedrijvigheid voor de export, Leith. Terwijl de vaten whisky bij derden worden betrokken, vindt het complete proces voor gin in eigen distilleerderij plaats.

Alex Nicol had al ruime ervaring in de drankenwereld voordat hij zelf een distilleerderij begon; hij was onder meer directeur marketing bij Glenmorangie. Ook zijn vrouw Jane is betrokken bij Spencerfield Spirit, en intussen is de tweede generatie al aangetreden in het familiebedrijf.

Gin-Experience-04 De cocktail bar in de distilleerderij.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte blijven?