Gin Festival breidt uit naar Eindhoven

Gin FestivalHet Gin Festival komt naar Eindhoven. Dit festival speelt in op de populariteit van de drank in Nederland en is de plaats om kennis te maken met nieuwe en oude gin. Vier jaar geleden vond de eerste editie plaats in Amsterdam. Het jaar kwamen hier de edities in Utrecht en Rotterdam bij. Dit jaar komt het festival voor het eerst naar Den Haag, Leiden en nu ook naar Eindhoven.

Op 29 juni vindt in het Klokgebouw de eerste editie van het Gin Festival in Eindhoven plaats. Tientallen distillateurs, importeurs en bartenders zijn aanwezig om de bezoekers te vertellen over hun gins en te laten proeven. Bezoekers kunnen kennis maken met meer dan honderden soorten gin, tonics en jenevers. Er zijn verschillende tasting sessies waarbij verschillende stijlen gin en jenever kunnen worden geproefd.  Daarnaast zijn er sprekers uit binnen- en buitenland die alle facetten van gin belichten. Denk aan het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails.

De andere edities van het Gin Festival vinden plaats op: 23 en 24 maart in het Scheltema in Leiden, 13 april in de Grote Kerk in Den Haag, 18 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam, 7 en 8 juni in gevangenis Wolvenplein in Utrecht en 22 juni in de Cruise Terminal Rotterdam. Ga voor meer informatie naar de website van het Gin Festival.