Hendrick’s Gin brengt nieuwe Orbium

Hendrick’s Gin heeft de nieuwe experimentele gin Orbium gelanceerd. Het is verrijkt met extracten van kinine, alsemkruid en de blauwe lotusbloem. Volgens de producent heeft het een curieus, delicaat smaakpalet. Voor de Nederlandse markt zijn minder dan 1000 flessen Orbium beschikbaar gesteld. Deze zijn vanaf november exclusief te proeven in 11 cocktailbars, zo lang de voorraad strekt.

Orbium is gecreëerd door master distiller Lesley Gracie. Zij staat volgens Hendrick’s bekend om haar ongeremde nieuwsgierigheid en absoluut talent voor het ontwikkelen van nieuwe, onverwachte smaken uit een onuitputtelijke bron van botanicals.

Orbium bevat dezelfde distillaten waaruit de vertrouwde Hendrick’s Gin is opgebouwd. Het heeft echter ook voor een nieuwe koers gekozen die wordt bepaald door smaken te gebruiken die iconisch zijn voor de meest klassieke gin cocktails: kinine, bekend van de tonic in een G&T, en alsemkruid (artemisia absinthium) uit de vermout in een Martini. Door de toevoeging van blauwe lotusbloem ontstaat volgens Hendrick’s een gin met een complex en diep karakter en een verrassend zuivere smaak die doorzet in een ellenlange afdronk.

Orbium is afgeleid van het woord ‘orb’, het meervoud van orbis én betekent cirkel in het Latijn. De naam is geïnspireerd door de omschrijvingen van Lesley Gracie over de reis die de spirit heeft afgelegd. Het staat ook voor de sferisch ronde smaak zoals zij de huisstijl van Hendrick’s omschrijft. De gin komt in dezelfde apothekersfles die inmiddels onlosmakelijk verbonden is met Hendrick’s, maar dan in een donkerblauwe kleur, geïnspireerd door de blauwe lotusbloem. Het label bevat het alziende oog, een kosmische knipoog naar de eeuwige cirkel die het ronde karakter van de spirit symboliseert.

De tien Nederlandse cocktailbars waar Orbium beschikbaar is:

Conservatorium Tunes Bar, Amsterdam

Door74, Amsterdam

Dr., Rotterdam

Flying Dutchmen, Amsterdam

House Bar, Amsterdam

Mofongo, Groningen

Mr. Smith, Maastricht

NY Basement, Rotterdam

Pulitzer’s Bar, Amsterdam

Tales & Spirits, Amsterdam

The Five Points, The Hague

 

Bron en foto: www.maxxium.nl