John Meijerink wint NK Tapwedstrijden

NK TapwedstrijdenOp de laatste dag van de Horecava, op 10 januari, won John Meijerink het NK Tapwedstrijden. Voor de medewerker van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte was het de eerste keer dat hij een gouden medaille won in een biertapwedstrijd. De tweede plaats ging naar Amber Ott van Zuyver Samen Eten en Drinken uit Soest en Koen Wilmes van Biertaverne De Gouverneur in Maastricht bezette de derde plaats.

NK Tapwedstrijden

In totaal namen 64 biertappers deel aan de wedstrijd, die uit drie rondes bestond. Voor de eerste twee rondes werden de deelnemers verdeeld over twee groepen. In de eerste ronde moest de eerste groep twee fluitjes tappen en de andere groep twee vaasjes. Voor de tweede ronde werd dit omgedraaid. De tien biertappers die de beste score behaalden gingen door naar de finale.

De tien finalisten moesten in de laatste ronde zes biertjes ‘tappen’. Twee vaasjes, twee fluitjes en één speciaalbier van de tap. Daarnaast moesten de finalisten  één speciaalbier uit fles voor de jurytafel op het dienblad uitschenken. Het speciaalbier van de tap was van te voren bekend gemaakt. Dit was Brand Dubbelbock. Het speciaalbier uit de fles was evenals vorig jaar Grand Prestige. Hier kwamen de deelnemers pas achter in de finale.

Jurering

De jury beoordeelde de finalisten aan de tap, waarbij gelet werd op onder andere het spoelen en tappen. Daarna moesten de deelnemers over de catwalk naar de jury lopen om daar hun bieren uit te serveren. In de jury zaten Antonio van den Hengel, Rudy Spanjer, Remco Glas en Raymond Hardy, die in de editie van 2017 het beste was.

Het NK Biertappen wordt al sinds de jaren vijfitg georganiseerd.  De Stichting Tapwedstrijden verzorgt sinds 2017 de organisatie.