AB InBev opent vernieuwde herbruikbare flessenlijn in Leuven

14 februari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Luis Wilker WilkerNet / Pixabay

In Leuven opende Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op 8 februari de vernieuwde herbruikbare flessenlijn van AB InBev in de brouwerij van Stella Artois. Met deze miljoenen investering wil de bierbrouwer de opmars van 0.0% bieren ondersteunen.

AB InBev investeerde 6,5 miljoen euro in de nieuwe flessenlijn, die 140 miljoen herbruikbare flessen moet  gaan produceren in 2022. “Wij blijven steeds investeren in onze brouwerij”, zegt Alexander Soenen, brouwerijdirecteur van de Stella Artois. “Deze nieuwe herbruikbare flessenlijn toont onze voortdurende inzet, zowel op het vlak van duurzaamheid, als op het vlak van verantwoord drinken.”

Evenals in Nederland kiest ook in België de consument steeds vaker voor een drankje zonder of met minder alcohol. Het marktaandeel van alcoholvrij bier steeg in België in 2021 tot 3,7 procent en is een van de snelst groeiende consumentengoederensegmenten bij onze zuiderburen. Met de nieuwe flessenlijn wil AB InBev deze groei ondersteunen

Net Zero

Niet alleen produceert de nieuwe flessenlijn 140 miljoen herbruikbare bierflesjes, ook is deze volgens AB InBev veel duurzamer. De bierbrouwer claimt hiermee jaarlijks vier olympische zwembaden aan water te besparen. Daarnaast hebben de herbruikbare flessen een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot en zijn in vergelijking met wegwerp- of plastic flessen vriendelijker voor het milieu.

AB InBev heeft op het gebied van circulaire verpakking duidelijke doelstellingen. Tegen 2025 wil de bierbrouwer voor alle producten verpakkingen die herbruikbaar zijn of grotendeels uit gerecycleerd materiaal bestaan. In België is deze doelstelling al bereikt door de herbruikbare bierflessen en vaten. Daarnaast bestaan de blikken en glazen flessen van de brouwer uit meer dan 50% gerecycleerd materiaal.  

Meer weten over de ambities van AB InBev? Lees dan ons bericht 'AB InBev: Vijf grootste Europese brouwerijen in 2028 klimaatneutraal'.

Naar het bericht

Altijd op de hoogte blijven?