AB InBev overweegt verkoop blikkenonderdeel en bottelarij

6 december 2019

Een van de grootste brouwerijketens ter wereld Anheuser-Busch InBev (AB InBev) overweegt zijn Amerikaanse blikkenonderdeel en bottelarij gedeeltelijk te verkopen, meldt persbureau Reuters. De verkoop moet bijdragen aan het terugdringen van de enorme schuld die de biergigant op dit moment nog uit heeft staan.

Het bedrijf roept de hulp in van de Deutsche Bank, die samen met het bedrijf gaat kijken of een gedeeltelijke verkoop mogelijk is. Ook de mogelijkheid tot het oprichten van een joint venture wordt besproken. De verkoop van de afdeling zal naar schatting zo’n 5 tot 6 miljard dollar opleveren.

Vanwege de overname van AB InBev’s grootste concurrent, SABMiller, maakte het bedrijf in 2016 een schuld van 100 miljard dollar. Dit maakt de totale schuld 4,6 keer groter dan de bedrijfswinst. Om de schuldratio terug te dringen naar de factor 2, halveerde de bierbouwer het dividend over het vorige boekjaar en verkocht het zijn Australische divisie voor 10 miljard dollar. Ook ging de Aziatische afdeling van het bedrijf naar de beurs, wat nog zo’n 4,5 miljard dollar opleverde.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?