Adopteer een wijnrank bij Wijntuinen

28 maart 2019

wijnrank_Wijntuinen Het is mogelijk voor wijnliefhebbers om het ambacht van de wijnboer van dichtbij mee te maken. Bij Wijntuinen kunnen zij namelijk een biologische wijnrank adopteren.

Een jaar lang wordt de adoptant op de hoogte gehouden van het complete wijnproces door persoonlijke vlogs van de wijnboeren. Daarnaast kan hij of zij deelnemen aan speciale wijnbelevingen, zoals een wijnwandeling, meewerken op de wijnhoeve of toegang tot de Wijnfeesten. In november krijgt de adoptant twee flessen wijn thuisbezorgd. Er zijn vier varianten: Wijnmeester, Torteldruiven, Oude Tak en Jonge Druif.

Wijntuinen vindt duurzaamheid en respect belangrijk. Daarom werkt het bedrijf alleen samen met wijnboeren die op biologische en ecologische wijze wijn telen, zoals Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek. Met 13 hectare is de grootste biologische wijngaard van Nederland. Daarnaast gebruikt het bedrijf zoveel mogelijk natuurlijke materialen voor de verpakkingen.

Ook is het bedrijf maatschappelijk betrokken. Op de website staat te lezen: "Wijntuinen vindt het belangrijk ook aan mensen te denken die door omstandigheden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarom doneren we van ieder wijncadeau een bedrag aan een lokaal maatschappelijk initiatief." Het bedrijf steunt de Stichting op de Toekomst. Deze stichting helpt mensen met Psychische problemen door middel van een ontwikkeltraject de kans op een baan te vergroten.

Altijd op de hoogte blijven?