Agriturismo op Badia di Morrona

02Agriturismo-BadiaWijn-103x300 N’Antia: Toscaanse topwijn.

Al bijna duizend jaar na de stichting in 1089 door nijvere benedictijner monniken heerst de prachtig gerestaureerde Badia (abdij) di Morrona over het schitterende dal van het riviertje Era tussen Pisa en Livorno in de regio Toscane. Het klooster behoort tot het grondgebied van het dorpje Terricciola en is met de omringende bossen, wijngaarden en graanvelden bezit van de welgestelde Ligurische familie Gaslini Alberti. Deze familie kocht in 1939 het hele bezit van de abdij, die na het opheffen van de monnikengemeenschap toebehoorde aan de bisschoppen van Volterra, die er hun zomerresidentie van hadden gemaakt. Pas in 1993 werden de eerste wijnstokken geplant.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Lees ook
Nieuwe locatie voor Wijnacademie

Nieuwe locatie voor Wijnacademie

De opleidingen van de Wijnacademie vinden voortaan plaats op een nieuwe locatie. Na veertig jaar in het dorpshuis De Twee Marken in Maarn, krijgen cursisten vanaf augustus 2021 voortaan les in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone is Vinoloog van het Jaar 2021

Alessandro Matrone RV is Vinoloog van het jaar 2021. Hij won de door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde proefcompetitie. Het is de derde keer dat Alessandro zich Vinoloog van het Jaar mag noemen. Dat was in 2015 en 2018 ook al het geval.

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Glysofaat in rode wijn supermarkt

Onderzoeksprogramma Een Vandaag heeft het bestrijdingsmiddel glyfosaat aangetroffen in flessen rode Bordeauxwijn van de supermarkten Albert Heijn, Lidl en Jumbo. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat in een reactie weten dat er geen normen zijn overschreden.