Alcoholvrij alternatief voor gin

Ceders_alcohol vrije gin_ Persbericht

Pernod Ricard Nederland en Ceder's Drinks Ltd brengen samen een alcoholvrij alternatief voor gin op de Nederlandse markt. Ceder's bevat volgens de makers alle smaken van gin, maar zonder de alcohol. De eerste variant Ceder's Crisp wordt eind juni gelanceerd.

Het premium merk Ceder's heeft met Zweedse en Zuid-Afrikaanse roots. Het wordt gemaakt van klassieke gin en Zuid-Afrikaanse planten die alleen in de Cederbergen van de West-Kaap voorkomen. De plantenextracten worden vermengd met Zweeds water en gemaakt in Zweden. Ceder's Crisp is een handgemaakt product en bevat ook jeneverbes, citrus, komkommer en kamille.

Het drankje is bedacht door het echtpaar Craig Hutchison en Maria Sehlstrom. Tijdens een reis door de Cederbergen kregen ze het idee om de kruiden uit dit gebied te destilleren tot alcoholvrije gin. Hutchison: "We willen de mensen die naar een alcoholvrij drankje zoeken graag bedienen, zonder dat zij moeten inleveren op een premium en verfijnde smaakbeleving."

Dossiers
Lees ook
Gin van Elstar appels uit de Betuwe

Gin van Elstar appels uit de Betuwe

De horeca mocht begin juni de deuren weer openen. Dat betekende dat Gerard Kerkhoff, eigenaar van café restaurant De Vereniging in Elst, eindelijk zijn Betuwe Elstar gin kon serveren aan zijn gasten. De gin is, zoals de naam al zegt, gemaakt van Elstar appels uit de Betuwe.

Swinckels’ 0.0% exclusief voor de horeca

Swinckels’ 0.0% exclusief voor de horeca

Swinkels Family Brewers brengt een nieuw alcoholvrij bier Swinckels’ Superior 0.0% Beer exclusief voor de horeca op de markt. De brouwer voegt hiermee een nieuw alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide aanbod aan alcoholarme en alcoholvrije bieren.

Meer niet-alcoholische keuzes op de kaart houden je van de drank

Meer niet-alcoholische keuzes op de kaart houden je van de drank

De beschikbaarheid van niet-alcoholische dranken is een bepalende factor in de drankkeuze van consumenten. Dat schrijft Knack naar aanleiding van Brits onderzoek dat is gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift BMC Public Health.