Alcoholvrije brouwer BRAXZZ breidt uit

1 oktober 2018

braxzz Het aantal beschikbare alcoholvrije bierstijlen neemt momenteel in snel tempo toe. Dit past volledig bij de marktontwikkelingen en de voorspellingen die ook al werden gedaan tijdens het Brewers of Europe Forum in Brussel. De alcoholvrije brouwer BRAXZZ breidt haar assortiment in snel tempo uit en lanceert vandaag een alcoholvrije tripel en bockbier. Traditioneel start het bockbierseizoen vandaag op de eerste maandag in oktober.

BRAXZZ heeft een succesvol eerste halfjaar achter de rug en lanceert vandaag drie nieuwe varianten: een low alcohol Tripel (<0,2%) en de alcoholvrije Barrelled Bock en Oaked Cider.

James Leary: “De wereld is echt klaar voor alcoholvrij speciaalbier en daarom pakken we meteen door. Onze eigen klanten kwamen met het idee voor een alcoholvrije Tripel, een populaire bierstijl in Nederland. Daar hebben we naar geluisterd.” Een tripel is een complex goudblond fruitig bier met normaal gesproken een alcoholpercentage tussen de 7,5 en 9,5 Vol% alcohol. “Om de typische tripel smaak te behouden zonder alcohol was best een uitdaging, maar we denken dat we daarin goed geslaagd zijn.”

Daarnaast komt de alcoholvrije brouwer met hun eerste seizoensproduct, een Barrelled Bock. Cinte Welsing-Swinkels: “Het bockbierseizoen is altijd heel speciaal. De herfst wordt ingeluid, iedereen kruipt lekker bij de openhaard en daar hoort gewoon een bockbiertje bij. Alcoholvrije bockbieren zijn er niet of nauwelijks. En de meesten hebben wel iets van alcohol erin zitten. Onze Barrelled Bock niet, die is 100% alcoholvrij. Dus als je even geen alcohol wil, maar toch lekker van het bockbierseizoen wil genieten, dan kan dat nu.”

Achter de term ‘Barrelled’ schuilt voor de brouwers een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst het naar de smaak van bourbon en hout die duidelijk terug te vinden is in de alcoholvrije bock. Tegelijkertijd geven de oprichters een knipoog naar hun favoriete sport: surfen. De ‘barrel’ is namelijk de ultieme surfervaring, waarbij de golf om de surfer heen slaat.

Speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkelde BRAXZZ ook nog een Oaked Cider; een fris bruisende cider met zachte tonen van eikenhout erin. James Leary: “Van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië kregen we regelmatig de vraag naar een alcoholvrije cider. Cider is daar erg populair, maar goede alcoholvrije varianten waren er nog niet.” Met de uitbreiding van de drie nieuwe varianten zet BRAXZZ een stevige stap in het alcoholvrij craftbier segment.

IMG_8604 IMG_8603 IMG_8606

Meer info: https://www.youtube.com/channel/UCMuXucwMXc6P2sPDbUpdlPQ 

Altijd op de hoogte blijven?