Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

Slijterij DROOG_PB

In Amsterdam opende vrijdag 20 mei de alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG. Een samenwerking van non-alcoholisch spirit-merk Seedlip en Butcha. Tot en met 29 mei dagen Samuel Levie (chef, culinair columnist en mede-oprichter van kombucha-merk Butcha) en Ben Branson (oprichter van Seedlip) mensen uit om een kijkje te nemen in de keuken van alcoholvrije mixology.

Een groeiende trend van 2022 is sober moderation: uit onderzoek blijkt dat 61% van de Nederlanders minder alcohol drinkt en nieuwsgierig is naar (nieuwe) alcoholvrije opties (Kantar, Mar 2022). Seedlip en Butcha springen daar op in met de pop-up. Hier vinden bezoekers een assortiment aan alcoholvrije producten en worden alcoholvrije kombucha cocktails to go gemaakt.

Alcoholvrij

“Kombucha is gebrouwen, Seedlip is gedistilleerd”, zegt Samuel Levie. “Bij beide dranken wordt smaak getrokken uit natuurlijke ingrediënten, waarbij niets wordt afgedaan aan smaak. We vonden elkaar in dezelfde missie om door middel van smaken met diepgang te laten zien dat alcoholvrij drinken alles behalve saai hoeft te zijn. We hebben gezamenlijk nog meer mooie producten geselecteerd die voor dezelfde kwaliteit staan en die het verdienen om geproefd te worden. Speciaal voor deze pop up hebben we ook een limited edition ‘tonic inspired’ kombucha gebrouwen, die perfect past bij Seedlip om er een alcoholvrij aperitief mee te mixen voor thuis.”

Slijterij DROOG

“Alcoholvrij wordt steeds populairder”, voegt Ben Branson, oprichter van Seedlip, hieraan toe. “Met de opening van de pop-up Slijterij DROOG willen we daaraan bijdragen en antwoord geven op de vraag: wat zal ik eens drinken als ik niet drink? We willen het blikveld van Nederlandse consumenten verruimen en de unieke en complexe smaakbelevingen introduceren die je eigenlijk alleen bij alcoholhoudende drankjes verwacht. Butcha en Seedlip passen heel goed bij elkaar, maar er zijn voor de liefhebbers nog veel andere prachtige combinaties te ontdekken. Experimenteer en vind uit wat goed smaakt.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Seedlip

Seedlip maakt gedistilleerde alcoholvrije sterke drank met botanische ingrediënten. Het assortiment viert de enorme diversiteit aan smaken die de natuur biedt - aromatische Spice 94, kruidige Garden 108 en citrus Grove 42 - allemaal zonder alcohol, calorieën of suiker.  

Butcha

Butcha is opgericht door de makers van Brandt & Levie (Samuel Levie, Jiri Brandt en Geert van Wersch) en Siewerd Nicolai. De drank is gemaakt op basis van kombucha fermentatie en biologische vruchtensappen, kruiden en specerijen. De beschikbare smaken zijn Hop & Grapefruit (gebrouwen met eik, een snufje zeezout en oolong thee), Ginger & Kaffir Lime (Szechuanpeper en jasmijnthee), Blood Orange & Bergamot (rode peper en Earl Grey-thee) en Raspberry Magnolia (kamille, hibiscus en limoen).

Dossiers
Lees ook
Gall&Gall en Mitra genomineerd voor Retailer of the Year

Gall&Gall en Mitra genomineerd voor Retailer of the Year

Slijtersformules Gall&Gall en Mitra Drankenspeciaalzaken zijn in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie nemen de slijtersformules het op tegen Keurslager, Bakker Bart en Xenos. Mitra is ook genomineerd voor de Webshops Awards.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Drankenbranche in de media -week 29

Drankenbranche in de media -week 29

Belgen willen een verhoging leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol, alcoholvrije slijter Nix & Nix en Heineken mag overmatig alcoholgebruik niet promoten tijdens Amstel Gold Race. Wat lazen we de afgelopen week over de drankenbranche? Een greep uit de media.