Angostura bitters lanceert cocoa bitters

25 januari 2021 Redactie BeverageNL

Angostura bitters brengt een nieuwe bitter op de markt. De nieuwe Angostura cocoa bitters zijn gemaakt van cacao uit Trinidad & Tobago en heeft een sterkte van 48 procent.

De geschiedenis van Angostura aromatic bitters gaat terug naar 1824 toen dr. Siegert zijn bitters perfectioneerde en deze voor medicinale doeleinde gebruikte. De bitters wonnen aan populariteit toen rond 1850 het eerste cocktailrecept verscheen. De bitters verhuisden in 1875 naar Trinidad & Tobago en zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 165 landen. 

In 2007 introduceerde het merk de Angostura orange bitters, een nieuwe bitter met een compleet eigen en geheim recept. Met Angostura cocoa bitters komt hier een derde variant bij. Deze nieuwe bitter is een combinatie van Trinidad & Tobago’s lokaal geoogste cacao, gecombineerd met meer dan 200 jaar bitters ervaring van The House Of Angostura. De bitter is het resultaat van de jarenlange research door het team van Master Blender, Carol Homer-Caesar en intensieve samenwerking met lokale Trinitario cacao producenten.

Angostura cocoa bitters kan gebruikt worden door de consument, de barindustrie en chef koks. Bijvoorbeeld voor een cocktails met een donkere spirit of als toevoeging aan een hoofdgerecht of dessert.

Altijd op de hoogte blijven?