Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Wijn Australië_pixabay

Zet je alle wijnstokken van Australië achter elkaar, dan kom je daarmee tot aan de maan en zelfs nog een aardig stukje terug. De afstand tussen de aarde en de maan is 384.000 kilometer. Australië's wijnstokken strekken zich uit over een lengte van 453.718 kilometer.

Dat precieze getal heeft de Australische wijnbranche vast laten stellen in de nationale Vineyard Scan 2018, schrijft Australian Food News. De cijfers zijn tot stand gekomen op basis van luchtfoto's van de Australische wijngaarden en artificiële intelligentie, er kwam geen landmeter meer aan te pas.

Is dat nou veel, 146.128 hectare beplant met wijnstruiken? Dat is maar hoe je het bekijkt. Het land met de grootste wijngaard ter wereld is, al jaren, Spanje. Daar staat 969.000 hectare met wijn. Het land met de op-een-na-grootste wijngaard is China (875.000 ha), gevolgd door Frankrijk (755.000), Italië (706.000) en Turkije (448.000), volgens de internationale wijnorganisatie OIV. Maar in die landen is het Australische kunststukje nog niet uitgevoerd.

Bron: Foodlog

Dossiers
Lees ook
Ontdek wijnland Kroatië

Ontdek wijnland Kroatië

Kroatië is een bekend vakantieland, maar het is ook een wijnland. Toch zijn de Kroatische wijnen bij de meeste wijndrinkers onbekend en zijn de wijnen nu pas in opkomst. De vier belangrijkste wijngebieden zijn Istrië, Slavonië, Zagorje en in het zuiden Dalmatië. Samen met wijnimporteurs Mario Pranic en Diederik Swart bezocht More than Drinks!'s Barbara...

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Den Bosch en Den Haag drinken meeste wijn

Uit onderzoek van wijnbeurs.nl en wijnvoordeel.nl is gebleken dat er in Den Bosch de meeste flessen wijn per persoon gedronken worden, maar dat Den Haag de meeste flessen in totaal gekocht heeft.

Biologische wijn in de Johan Cruijff ArenA

Biologische wijn in de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA richt zich op kwaliteit, verduurzaming en innovatie en heeft nu een nieuwe stap genomen in die richting: biologische wijn van de Sligro als huiswijn.