Australische wijnstokken strekken zich uit tot aan de maan

Wijn Australië_pixabay

Zet je alle wijnstokken van Australië achter elkaar, dan kom je daarmee tot aan de maan en zelfs nog een aardig stukje terug. De afstand tussen de aarde en de maan is 384.000 kilometer. Australië's wijnstokken strekken zich uit over een lengte van 453.718 kilometer.

Dat precieze getal heeft de Australische wijnbranche vast laten stellen in de nationale Vineyard Scan 2018, schrijft Australian Food News. De cijfers zijn tot stand gekomen op basis van luchtfoto's van de Australische wijngaarden en artificiële intelligentie, er kwam geen landmeter meer aan te pas.

Is dat nou veel, 146.128 hectare beplant met wijnstruiken? Dat is maar hoe je het bekijkt. Het land met de grootste wijngaard ter wereld is, al jaren, Spanje. Daar staat 969.000 hectare met wijn. Het land met de op-een-na-grootste wijngaard is China (875.000 ha), gevolgd door Frankrijk (755.000), Italië (706.000) en Turkije (448.000), volgens de internationale wijnorganisatie OIV. Maar in die landen is het Australische kunststukje nog niet uitgevoerd.

Bron: Foodlog

Dossiers
Lees ook
Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Inschrijven voor Bio Winkel Awards

Maandag 8 juli zijn onder een nieuwe naam de Bio Winkel Awards gelanceerd. Een verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van minimaal 90 procent biologisch. Winkeliers kunnen zich nu aanmelden voor deze verkiezing.

Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Restaurants Philippine kiezen mosselwijn 2019

Tijdens een mossellunch in restaurant De Kwaaie in Philippine kozen de zes restaurants van het Zeeuwse plaatsje de mosselwijn van 2019. Dit is de Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines.

Vastgeroest

Vastgeroest

Bij het woord traditie denken veel mensen aan stoffig en oubollig. Het familierecept van grootmoeders appeltaart dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een brouwerij die al decennialang volgens een vaste traditie haar bieren brouwt. Traditie betekent echter niet vastgeroest. Gelukkig maar. Als een nieuwe generatie het stuur overneemt zie...