Bacardi introduceert Bacardi Spiced

Bacardi spiced Rum

Het bekende rummerk Bacardi lanceert de nieuwe rum Bacardi Spiced. Met deze nieuwe rum wil het merk inspringen op de groeiende vraag naar gearomiseerde rum. Samen met Bacardi Legacy winnares Raysa Straal introduceert Bacardi de nieuwe rum in Nederland. 

Bacardi Spiced wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. De rum wordt handmatig geblend met specerijen door 'Bacardi's Maestros'. Dit zorgt volgens de makers voor een uitgesproken, maar zachte smaak. Afgelopen jaar introduceerde Bacardi ook al Bacardi Ginger en Bacardi Coconut. 

De traditie om rum te mengen met vruchten en specerijen is haast even oud als de Caribische rum zelf. Bacardi Spiced is een veelzijdige drank goed gebruikt kan worden voor een mixdrank. Voor Spiced gebruikt Bacardi geen kunstmatige zoetstoffen om de smaak van de specerijen te versterken.

Bacardi introduceert de nieuwe rum samen met Bacardi Legacy winnares Raysa Straal. Raysa: “Volgens mij kan iedereen deze zomer wel een beetje pit gebruiken! Met de drie korte “Spice up the summer” video’s laat ik zien hoe simpel en vooral hoe leuk het is om aan de slag te gaan met Spiced. Zo kan iedereen vrienden thuis verrassen met een unieke creatie, maar een bezoekje aan een bar in de buurt brengen kan natuurlijk ook.” 

Bacardi is een van de oudste rummerken. De geschiedenis begon in 1862 toen oprichter Don Facundo Bacardí Massó in de stad Santiago de Cuba een light-body rum en Bacardi werd geboren. Het merk is nog steeds in handen van dezelfde familie. Bacardi rum heeft meer dan 800 onderscheidingen voor kwaliteit, smaak en innovatie. Tegenwoordig wordt BACARDÍ rum voornamelijk in Puerto Rico gemaakt.

Dossiers
Lees ook
‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...

Bacardi-medewerkers zoeken contact met de klant

Bacardi-medewerkers zoeken contact met de klant

Op 7 februari gingen meer dan 7000 medewerkers van Bacardi wereldwijd 'terug naar de bar'. Ze maakten hun opwachting in meer dan 1000 bars in steden over de hele wereld. Dit gebeurde als onderdeel van de tweede jaarlijkse Back to the bar-actie op de dag dat Bacardi werd opgericht. Het bedrijf, opgericht in Cuba in 1862, viert dit jaar het 157 jarig...

De opkomst van rum

De opkomst van rum

Rum zit in de lift. Er zijn steeds meer soorten verkrijgbaar en het aantal importeurs en drankspeciaalzaken groeit. Deskundigen, zoals Gianni Debipersad, organisator van het Club Rum Festival en beheerder van clubrum.nl, geloven in de kwaliteit van rum. "Rum is een fantastisch product en heeft, meer nog dan whisky, een geweldige verscheidenheid aan...