Bacardi introduceert Bacardi Spiced

24 juli 2020

Het bekende rummerk Bacardi lanceert de nieuwe rum Bacardi Spiced. Met deze nieuwe rum wil het merk inspringen op de groeiende vraag naar gearomiseerde rum. Samen met Bacardi Legacy winnares Raysa Straal introduceert Bacardi de nieuwe rum in Nederland. 

Bacardi Spiced wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. De rum wordt handmatig geblend met specerijen door 'Bacardi's Maestros'. Dit zorgt volgens de makers voor een uitgesproken, maar zachte smaak. Afgelopen jaar introduceerde Bacardi ook al Bacardi Ginger en Bacardi Coconut. 

De traditie om rum te mengen met vruchten en specerijen is haast even oud als de Caribische rum zelf. Bacardi Spiced is een veelzijdige drank goed gebruikt kan worden voor een mixdrank. Voor Spiced gebruikt Bacardi geen kunstmatige zoetstoffen om de smaak van de specerijen te versterken.

Bacardi introduceert de nieuwe rum samen met Bacardi Legacy winnares Raysa Straal. Raysa: “Volgens mij kan iedereen deze zomer wel een beetje pit gebruiken! Met de drie korte “Spice up the summer” video’s laat ik zien hoe simpel en vooral hoe leuk het is om aan de slag te gaan met Spiced. Zo kan iedereen vrienden thuis verrassen met een unieke creatie, maar een bezoekje aan een bar in de buurt brengen kan natuurlijk ook.” 

Bacardi is een van de oudste rummerken. De geschiedenis begon in 1862 toen oprichter Don Facundo Bacardí Massó in de stad Santiago de Cuba een light-body rum en Bacardi werd geboren. Het merk is nog steeds in handen van dezelfde familie. Bacardi rum heeft meer dan 800 onderscheidingen voor kwaliteit, smaak en innovatie. Tegenwoordig wordt BACARDÍ rum voornamelijk in Puerto Rico gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?