Bacardi lanceert initiatief #RaiseYour Spirits

Hulp Bacardi

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn bars en restaurants voorlopig gesloten. Daarom lanceert drankenmerk Bacardi het initiatief #RaiseYour Spirits. Dit is een multi-puntenplan dat bars en barpersoneel in de Benelux moet helpen tijdens de coronacrisis.

In het #RaiseYourSpirits-initiatief heeft Bacardi een eerste investering van €1,5 miljoen gedaan. Bacardi wil hiermee leden van de bargemeenschap in heel West-Europa op basisniveau de steun geven die ze dringend nodig hebben. “Hoewel we erkennen dat veel overheden maatregelen nemen om de industrie te ondersteunen, zal #RaiseYourSpirits niet alleen het barpersoneel en eigenaren in de Benelux door de crisis helpen, maar er ook voor zorgen dat ze sterker dan ooit zijn wanneer de industrie haar deuren heropent”, aldus Bacardi.

Geen magische oplossing

Het initiatief is gericht op kleinere, onafhankelijke bars die geen corporate back-up hebben. Hiermee erkent Bacardi naar eigen zeggen dat er “geen enkele, magische oplossing bestaat”, maar neem de tijd “om de specifieke behoefte van elk van zijn on-trade partners te begrijpen en hoe het deze behoeften het best kan beantwoorden via #RaiseYourSpirits.”

“In de eerste week van deze crisis belde ons team in West-Europa meer dan 100.000 van onze partners in de horeca om te zien hoe het ging en wat ze van ons nodig hadden”, aldus Johan Van Vaerenbergh, Bacardi’s MD voor de Benelux & Nordics. “Dit is een bedrijf gebouwd op relaties en als familiebedrijf waarderen we de langdurige relaties die we met de bargemeenschap hebben. Helaas kunnen we niet iedereen helpen. Ook is er geen quick fix of één oplossing, maar we zullen er alles aan doen om de meest behoeftigen te ondersteunen”.

#RaiseYourSpirits-initiatief

In de Benelux omvat de hulp van het #RaiseYourSpirits initiatief van Bacardi het volgende:

  • MARTINI Racing Ciclismo – Het jaarprogramma, dat oorspronkelijk werd gelanceerd door Bacardi-owned MARTINI om een gezonde levensstijl in de horeca te bevorderen, zal dit jaar een nog belangrijke rol spelen aangezien het de nodige financiële steun verhoogt en het de bargemeenschap helpt te verenigen. Onder leiding van de Belgische fietslegende Tom Boonen, zal de wekelijkse uitdaging “gefietste kilometers omzetten in euro’s” ondersteuning bieden aan lokale on-trade liefdadigheidsinstellingen;
  • Bartender support – Bacardi huurt barpersoneel in om trainingsevenementen te organiseren of om cocktails te serveren op evenementen. Op deze manier kan het salaris op voorhand betaald worden: Een voorbeeld hiervan is Vitaly Alekseyev. Bacardi huurde Vitaly in, die de opening van zijn nieuwe Amsterdamse bar ‘Law & Order’ moest uitstellen, om zichzelf te filmen terwijl hij een van zijn favoriete cocktails maakt, een BACARDÍ Daiquiri, zodat mensen thuis ook kunnen leren hoe ze het moeten doen;
  • Andere initiatieven – Bacardi zal de industrie ook ondersteunen bieden door cocktails thuis te bezorgen, het kopen van cocktailbonnen en het vooruitbetalen van evenementen in bars.

Andere hulp

Naast het #RaiseYourSpirits-initiatief helpt Bacardi ook lokale gemeenschappen in de Benelux. Zo leverde Bacardi de Belgische dranken verpakker Konings 18.000 flessen van 70cl om meer dan 12.000 liter hygiëneproducten te maken, bestemd voor distributie naar verzorgingshuizen in heel België. Daarnaast leveren acht Bacardi-productievestigingen in Europa en Noord-Amerika alcohol voor de productie van meer dan 1,1 miljoen liter handreiniger.

Daarnaast doneerde Bacardi 100 refurbished laptops aan lokale gemeenschapsgroepen in België en Nederland om gezinnen te helpen hun tijd thuis door te brengen.

 

Lees ook
Ontbinding contract na leugen over vakantie

Ontbinding contract na leugen over vakantie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.

Wat betekent de avondklok voor uw werknemers?

Wat betekent de avondklok voor uw werknemers?

In de strijd tegen het coronavirus zet de overheid een nieuw wapen in. De avondklok. Vanaf dit weekend mogen mensen tussen 21:00 en 4:30 zonder geldige reden niet op straat zijn.

Lockdown met drie weken verlengd

Lockdown met drie weken verlengd

Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.