Bacardi maakt remake van wereldhit 'Conga'

Bacardi Conga

Bacardi Conga Feat. You with Meek Mill and Leslie Grace

Bacardi gaat een remake maken van de latinhit 'Conga'. Als onderdeel van de campagne ‘Conga feat. You' krijgen fans van het bekende rummerk de kans om mee te doen in de officiële videoclip van deze nieuwe versie.

'Conga' is het nummer van Miami Sound Machine dat Emilio en Gloria Estefan wereldberoemd maakte. Nu herintroduceren artiesten Meek Mill en Leslie Grace samen met producer Boi-1da de Latin poptrack bij het moderne publiek. Bacardi roept alle muziek-en dansliefhebbers op om mee te doen met de ‘Conga Feat. You’ campagne.

Instagram

Vocalisten en dansers kunnen hun stemopname of dansvideo inzenden om kans te maken om in de officiële Conga-muziekvideo te verschijnen. Van 23 november tot 13 december staat alle informatie hiervoor op de Instagramaccounts van @bacardi_nl, @meekmill, @lesliegrace, @boi1da, en @timorsteffens en @celmatique. Elk kanaal linkt naar een opnameplatform waar deelnemers hun zang of dans kunnen inzenden en vrienden kunnen uitnodigen.

Bacardi heeft voor deze campagne wereldwijde influencers ingeschakeld. Hierbij zitten ook twee Nederlanders. Dit zijn danser Timor Steffens die heeft samengewerkt met wereldsterren als Michael Jackson, Madonna, Beyonce en Usher. En danseres, creator en influencer Celeste van Joost (ook wel bekend als Celmatique).

Hoe werkt het?

Meedoen is eenvoudig: Instagram gebruikers kunnen op het Instagramkanaal van het merk of een partnerkanaal een swipe-up link of een link in bio vinden om het opnameplatform te openen. Daar kunnen ze SING of DANCE voor de Conga-track selecteren en via een karaoke-achtige ervaring het refrein opnemen of meedansen op de makkelijke choreografie van Ian Eastwood. Zodra de zang of dans helemaal naar hun zin is, kunnen de gebruikers hun content inzenden en anderen aanmoedigen om ook mee te doen.

De inzendingsperiode sluit op 13 december. Dan maken producer Boi-1da en Bacardi uit alle inzendingen een selectie voor de officiële Conga-track en muziekvideo die eind januari wereldwijd gelanceerd wordt. Andere fans die hun zang of dans video hebben ingezonden zullen zichzelf in actie kunnen zien in een interactieve versie van de officiële Conga-muziekvideo die online beschikbaar is.

Dossiers
Lees ook
Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten, aldus Ruben Maduro, eigenaar van Neerlands enige rumdistilleerderij. Het vat zijn visie voor Spirited Union Distillery ’s, waarmee hij plantaardige rum maakt, goed samen. Naast verantwoordde rum, organiseert Maduro ook workshops en tastings.

De status van rum in Nederland

De status van rum in Nederland

Rum. Veel mensen associëren deze drank met de tropen, met verre oorden met palmen en hangmatten. Wat is de status van rum in Nederland en wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? Tess Posthumus en Timo praten hierover met Andrew Nicholls, eigenaar van het rum-merk William George.

‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...