Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

Bavaria IPA 6%

Bavaria introduceerde in 2019 Bavaria 0.0% IPA. Nu brengt de brouwer uit Lieshout ook een alcoholhoudende variant op de markt, Bavaria IPA 6%. Hiermee wil Bavaria inspelen op de groeiende vraag naar speciaalbier.

Meesterbrouwer Emiel Hendrikx: “Het was voor ons vanzelfsprekend dat er ook een alcoholhoudende IPA moest komen naast de alcoholvrije variant. Ik ben trots dat het ons is gelukt deze uitdaging succesvol te volbrengen. Het is een bier naar mijn brouwershart, vol met speciaal geselecteerde hopsoorten. Het zit bomvol hoparoma’s met een fijne, passende bitterheid en ronde afdronk. Het is een fris en fruitig bier en combineert heerlijk met pittige gerechten, sushi en barbecue.”

Bavaria IPA is een hoppig, toegankelijk bier met een bittere afdronk. Tijdens verschillende stappen in het brouwproces wordt Mosaic, Azacca en Columbus-hop gedoseerd aan het bier toegevoegd. Deze aromatische hopsoorten uit de Verenigde Staten zijn speciaal voor dit bier geselecteerd. In de smaak en geur zijn tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar, aldus Bavaria.

Dossiers
Lees ook
Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren op de Nederlandse biermarkt. Allereerst Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen suikers uit echt vruchtensap. Het tweede bier is Grolsch Frisbittere IPA, een IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit. Radler Minder Zoet Grolsch voegt Radler Minder Zoet toe aan...

Bavaria lanceert campagne 'Familiefeiten of Fabels?’

Bavaria lanceert campagne 'Familiefeiten of Fabels?’

Brouwerij Bavaria komt met een nieuwe campagne waarin de familie Swinkels centraal staat. Onder de noemer 'Familiefeiten of Fabels' geven leden van de familie Swinkels een kijkje in de keuken van de brouwerij, met video’s waarin animaties hun persoonlijke anekdotes tot leven laten komen.

Nieuwe fles voor Bavaria's 300e verjaardag

Nieuwe fles voor Bavaria's 300e verjaardag

Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan zit Bavaria in een nieuw flesje. Owens-Illinois, Inc (OI) ontwikkelde de nieuwe donkerbruine fles. De fles heeft een lange, strakke hals met daarin het bekende Bavaria-kompas in embossing. Ook het etiket is aangepast en is nu Royal Blue.