Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

25 juni 2020

Bavaria introduceerde in 2019 Bavaria 0.0% IPA. Nu brengt de brouwer uit Lieshout ook een alcoholhoudende variant op de markt, Bavaria IPA 6%. Hiermee wil Bavaria inspelen op de groeiende vraag naar speciaalbier.

Meesterbrouwer Emiel Hendrikx: “Het was voor ons vanzelfsprekend dat er ook een alcoholhoudende IPA moest komen naast de alcoholvrije variant. Ik ben trots dat het ons is gelukt deze uitdaging succesvol te volbrengen. Het is een bier naar mijn brouwershart, vol met speciaal geselecteerde hopsoorten. Het zit bomvol hoparoma’s met een fijne, passende bitterheid en ronde afdronk. Het is een fris en fruitig bier en combineert heerlijk met pittige gerechten, sushi en barbecue.”

Bavaria IPA is een hoppig, toegankelijk bier met een bittere afdronk. Tijdens verschillende stappen in het brouwproces wordt Mosaic, Azacca en Columbus-hop gedoseerd aan het bier toegevoegd. Deze aromatische hopsoorten uit de Verenigde Staten zijn speciaal voor dit bier geselecteerd. In de smaak en geur zijn tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar, aldus Bavaria.

Altijd op de hoogte blijven?