Beleg je geld in whisky

4 november 2019
Foto: Unsplash

Geld beleggen kan in verschillende sectoren. Tijdschrift Quote presenteerde onlangs 26 alternatieve beleggingen. Een daarvan was whisky. Nu blijkt whisky inderdaad een goede belegging te zijn. Afgelopen jaar steeg de waarde van zeldzame whisky met 23 procent, meldt Quote

Sinds de jaren '90 neemt de vraag naar Schotse Single Malt Whisky toe. Niet alleen uit Nederland maar vooral in Azië (Japan) en grote delen van Europa. Nieuwe groeimarkten zijn Rusland en China. Distilleerderijen hebben hier onvoldoende op in gespeeld, waardoor er een tekort aan whisky is ontstaan. Vanwege de lange rijpingstijd, doorgaans 10 jaar of langer, is het moeilijk om snel op de stijgende vraag in te spelen.

Vanwege deze ontwikkeling opende Michel Kappen in 2005 de World Whisky Index. Hier kunnen beleggers voor 100 euro een fles kopen en beginnen met handelen. "Whisky is een ijzersterk investeringsproduct", zegt Kappen tegen Quote. "Zeker Schotse whisky. Natuurlijk zijn er risico's aan verbonden, zoals altijd met beleggen, maar dit product heeft wereldwijd status, is van hoge kwaliteit en zéér eenvoudig te verhandelen. Daarbij blijft whisky eeuwenlang goed, je hebt geen klimaatkamer nodig om het te bewaren."

Bron: Quote / World Whisky Index

Altijd op de hoogte blijven?