Belgen exporteren het meeste bier maar Duitsers brouwen meer

Europees bier_jupiler Foto: Wikimedia

België is de grootste exporteur van bier in Europa, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. Met 15,8 miljoen hectoliter, 1,6 miljard liter, exportbier verwijst België Duitsland naar de tweede plaats. Onze oosterburen exporteerden 5 miljoen liter minder bier. Nederland staat op nummer 3 met 1,4 miljard liter.

Van al het in Europa gebrouwen bier - 39,7 miljard liter in 2017, het hoogste niveau in 8 jaar - is een vijfde deel bestemd voor de markten buiten Europa. Belangrijke exportlanden in 2017 waren de Verenigde Staten, China en Canada.

Duitsland is nog altijd Europees kampioen in de hoeveelheid gebrouwen bier. Het land produceerde vorig jaar 9,3 miljard liter. Nederland kwam uit op 2,7 miljard liter. België, thuisland van de grootste brouwer ter wereld, komt in Europa pas op de zevende plaats met een productie van 2,0 miljard liter. Dat betekent dat de Belgen zelf maar zo'n 30% van hun eigen bier opdrinken, en 70% exporteren.

Bron: Foodlog

Lees ook
Grolsch verlengt samenwerking met Evenementenhal en met Military Boekelo-Enschede

Grolsch verlengt samenwerking met Evenementenhal en met Military Boekelo-Enschede

Koninklijke Grolsch verlengt de samenwerking met Evenementenhal (locaties Hardenberg en Gorinchem), onderdeel van Easyfairs Nederland. Ook gaat de bierbrouwer door met de samenwerking met Military Boekelo-Enschede. Met beide organisaties sloot Grolsch een nieuwe meerjarige overeenkomst.

Bier van afgedankte ontbijtgranen

Bier van afgedankte ontbijtgranen

Ontbijtgranenproducent Kellogg komt in Engeland met bier van afval, schrijft FoodBev. Als je hip bier kunt brouwen met regenwater, oud brood en aardappelschillen, zoals sommige brouwers doen, dan moet dat ook kunnen met onze resten, zullen ze bij Kellogg gedacht hebben.

Koud bier bestellen via Google Assistant

Koud bier bestellen via Google Assistant

Heineken breidt de bezorgdienst Heineken NOW uit. Onder de naam Drinkies by Heineken bezorgt de brouwer voortaan bier door heel Nederland. Daarnaast kunnen klanten in Amsterdam binnenkort drank en hapjes via Google Assistant.