Beurs Tavola verplaatst naar 2022, online editie en A taste of Tavola in 2021

10 december 2020

De internationale vakbeurs Tavola verschuift vanwege het coronavirus naar maart 2022. Wel komt de organisatie met twee alternatieven voor 2021. Namelijk Tavola online en A taste of Tavola tijdens Broodway & Meat Expo in september 2021.

De organisatie heeft de ontwikkelingen rondom de covid-19 pandemie nauwgezet gevolgd. Vanwege alle strenge maatregelen van de Belgische overheid acht de organisatie het niet realistisch dat half maart 2021  een volwaardige editie van Tavola plaats kan vinden. Daarom is besloten om de beurs uit te stellen naar 20-21-22 maart 2022. 

Tegelijkertijd wil de organisatie ook tegemoet komen aan de wens van exposanten om hun producten en innovaties aan klanten te laten zien en of hen te ontmoeten te kunnen voorstellen. Daarom introduceren ze Tavola online en A taste of Tavala.

Tavola online

Tavola online is een online productdirectory voor premium food & drinks. Hiermee wil de organisatie aankopers uit retail en foodservice inspireren, en informeren over de fijne voeding en delicatessen op de markt. "Dit niet alleen om de periode tot maart 2022 te overbruggen, maar op permanente basis om de fine food professionals online met topproducten van onze exposanten te inspireren, en om contacten in de fine food community te boosten", aldus de organisatie. In samenwerking met Enterprise Europe Network worden in 2021 op Tavola online ook enkele matchmakings georganiseerd.

A taste of Tavola

Daarnaast vindt A taste of Tavola plaats tijdens Broodway en Meat Expo, van 26 tot en met 29 september 2021 in Kortrijk Xpo. Deze vakbeurzen voor de ambachtelijke bakkerij- en slagerijsector worden uitgebreid met één hal voor premium food & drinks.

Deze nieuwe, kleinschalige en exclusieve vakbeurs brengt een selectie van delicatessen, als een voorproefje van Tavola, en focust zich in hoofdzaak op de Belgische aankopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice die traditioneel Tavola bezoeken. Door de combinatie met Broodway en Meat Expo is een sterke opkomst verzekerd uit de ambachtelijke bakkerijsector en de ambachtelijke slagerijen/traiteurzaken.  Zo hoeven de exposanten van Tavola niet te wachten tot in 2022 om klanten en contacten te ontmoeten. Anders dan bij de 'normale' Tavola, wordt de hal ingericht met uniforme standen van 16m² en 32m². 

Meer informatie over deze twee nieuwe concepten verschijnt binnenkort op www.tavola-online.be en www.taste-of-tavola.be.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?