Bier en gerechten combineren met de Bier Butler App

23 november 2019

De populariteit van bier bij de maaltijd neemt toe. De Bier Butler App springt in op deze ontwikkeling. Deze app combineert bier met gerechten. Nieuw in deze tool is de online cursus Bier en Spijs.

De trend ‘Bier en Eten’ komt duidelijk naar voren in het Nationaal Bieronderzoek. In de horeca worden bier en gerechten steeds vaker met elkaar  gecombineerd. En ook thuis experimenteren mensen steeds meer met bier en foodcombinaties. De Brouwers van Nederland haakten hier vorig jaar op in met de Bier Butler App. “In deze handige app kun je bier met gerechten combineren en andersom. Heel simpel en eenvoudig. Daarnaast staat de app vol met inspirerende receptenvideo’s, waarmee je zelf aan de slag kunt”, vertelt Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers.

Bier en Spijs

In de feedback van de gebruikers van de app kwam naar voren dat ze meer wilden weten over hoe ze zelf bier en eten kunnen combineren. “Toen is het idee ontstaan om een cursus Bier en Spijs te ontwikkelen binnen de app. In ongeveer een uur leer je waar je op moet letten als je bier en eten met elkaar wilt combineren. Bier Butler Arvid legt dat in enkele video’s kort en bondig uit. De cursus is compact en het biedt je handvatten om zelf te gaan experimenteren”, aldus Adema.

Zowel de app als de cursus zijn tijdelijk kosteloos. Ze worden aangeboden door de gezamenlijke brouwers van Nederland. “Bier is leuk en dat geldt zeker ook voor het combineren van bier en eten. Dat plezier is de rode draad van de Bier en Spijs-cursus, die ontwikkeld is samen met Bierista Bieropleidingen. Wie aan het eind slaagt voor de test, krijgt bovendien een Bier Butler Certificaat in de mail.”

Altijd op de hoogte blijven?