Bier van afgedankte ontbijtgranen

Kellog's beer

Foto: Fotocredits: 'Rejected Kellogg’s Rice Krispies and Kellogg’s Coco Pops become the latest ‘upcycled’ alcoholic tipple', Kellogg Company

 

Ontbijtgranenproducent Kellogg komt in Engeland met bier van afval, schrijft FoodBev. Als je hip bier kunt brouwen met regenwateroud brood en aardappelschillen, zoals sommige brouwers doen, dan moet dat ook kunnen met onze resten, zullen ze bij Kellogg gedacht hebben. 

Kellogg’s ‘niet-helemaal-jofele’ producten werden tot voor kort weggegooid of tot veevoer verwerkt. Het voedingsconcern bedachtvoor de afdankertjes een nieuwe bestemming: bier. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de Engelse brouwerij Seven Bro7hers

De levensmiddelenfabrikant zegt zijn impact op de planeet te willen verminderen. Het bedrijf heeft de ambitie elke kilo granen die het inkoopt, om te zetten in voedsel. Maar niet alle geproduceerde ‘flakes’ komen door de kwaliteitscontrole. Te gare, ongecoate of verkleurde rijstvlokken blijken een prima vervanger van gemoute gerst, een belangrijk ingrediënt van bier. 

Eind 2018 bracht Kellogg de limited edition ‘Throw Away IPA’ als test op de markt. Dat werd goed ontvangen door de pers en het publiek. Naast dit op cornflakes gebaseerde biertje komt de granenproducent met nog 2 nieuwe edities. Kellogg’s Rice Krispies zorgen voor zoete tonen in de ‘Cast off Pale Ale’. Kellogg’s Coco Pops geven ‘The Sling it Out Stout’-bier een chocoladeachtige smaak. 

Bron: Foodlog

Dossiers
Lees ook
Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles.

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Botanisch brouwer Lowlander deed afgelopen winter een oproep aan alle Nederlanders om de kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. En het eindresultaat is nu daar: Lowlanders Winter IPA.

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Voor het eerst deed er een Nederlands Team van biersommeliers mee aan het Wereldkampioenschap voor biersommeliers in Rimini (IT). De drie Nederlandse deelnemers eindigden alle drie in de top 50. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Elisa Raus uit Duitsland won de titel: World Champion Beersommelier.