Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe bieropleiding Bierbekwaam

Bierbekwaam_foto bij persbericht

De platforms Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu lanceren de nieuwe online bieropleiding Bierbekwaam. Eigenaar Ivo Thijssen, biersommelier en Certified Cicerone, zocht hiervoor de samenwerking met de Amerikaanse bieropleiding Cicerone.

De opleiding Bierbekwaam is voor iedereen die meer wil leren over bier, voor zowel particuliere bierliefhebbers als bierprofessionals uit de horeca of bierindustrie. Ivo Thijssen: "Goede bierverkoop en service beginnen met de basisprincipes op orde hebben: goed bier, goede hygiëne, schoon glaswerk en het juist inschenken of tappen van bier. Voor horecamedewerkers is het de ideale basis omdat je naast bierkennis ook veel praktijk vaardigheden leert om bier optimaal te verkopen, schenken en serveren."

Studenten die slagen voor het eerste level krijgen de mogelijkheid door te stromen naar level 2 waar de titel Certified Cicerone te behalen is.

Cicerone

Voor het opzetten van Bierbekwaam heeft Bierbewustzijn de samenwerking gezocht met Cicerone, Amerikaans bieropleider. Ivo Thijssen: "Het zijn twee aparte bedrijven waarbij de samenwerking het beste te vergelijken is met het halen van een rijbewijs. Bierbewustzijn.nl is de rijschool die de Bierbekwaam opleiding verzorgt met als doel studenten het examen te halen bij het Cicerone Certification Programma. Het diploma van Bierbekwaam is een Internationaal erkend diploma en het Cicerone certificeringprogramma is wereldwijd de grootste bieropleiding."

Bierbekwaam

Bierbekwaam 1 is volledig in het Nederlands en lessen worden zowel online als offline gegeven. De examinering van het eerste level is een online test waarbij 60 vragen beantwoord moeten worden. Om te slagen moeten deelnemers 75 procent correct beantwoorden. Praktijkvaardigheden zitten niet in het online examen, maar komen wel aan bod tijdens de lessen. Deze kennis kan direct toegepast worden in de praktijk. De relatie tussen kennis en praktisch gebruik hiervan is een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Bierbekwaam level 2 wordt in het Engels gegeven en beslaat acht dagdelen. De examinering neemt één dagdeel in beslag. 

De eerste trainingen staan bewust gepland in het najaar omdat door Corona veel ondernemers en medewerkers eerst anderen prioriteiten hebben deze zomer. Op de maandagen 6 en 20 september word Bierbekwaam level 1 in Nijmegen gehouden en in oktober in de omgeving Amsterdam op de maandagen 4 en 18 oktober. Ivo Thijssen: "Uiteraard geven wij ook inhouse trainingen voor bedrijven die gelijk hun gehele team willen certificeren. Wij komen graag op locatie door heel Nederland om vakbroeders te leren over het mooiste product ter wereld."

 

Lees ook
Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr lanceert groen olijfbier

Zuivr brengt groen olijfbier op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijk bier wordt gemaakt verschillende inheemse Spaanse olijven, met 100 procent natuurlijke ingrediënten en is glutenvrij. Zuivr levert twee varianten van deze mediterrane drank, The Original One en The Empeltre One.  Oliba Green Beer is de producent van 's werelds...

Het grote Nederlandse bierwandelboek

Het grote Nederlandse bierwandelboek

De populariteit van speciaalbier is de laatste jaren enorm gestegen. Inmiddels telt Nederland meer dan 1000 brouwerijen van speciaalbier. Ook de populariteit van wandelen neemt toe. Uitgeverij ANWB combineert deze twee trends in het grote Nederlandse bierwandelboek.

Nieuwe bieren Maximus Brouwerij

Nieuwe bieren Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij viert dit jaar het tien jarig bestaan en viert dit met nieuwe bieren. Een daarvan is de Stone Cold Crazy - Cold IPA in de Circus Maximus-reeks. Volgens de brouwer de eerste ‘Cold I.P.A.’ op blik in Nederland. Eind mei voegde de Utrechtse brouwer al Hocus Focus non-alcoholic sour ale toe aan Circus Maximus.