Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

27 maart 2020
Foto: Ab InBev

Bierbrouwerij AB InBev kondigde 26 maart steunmaatregelen aan voor alle AB InBev horecaklanten. De brouwer stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarnaast neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca.

Eerder kondigde de brouwer al aan horecarelaties te ondersteunen door individueel maatwerk te leveren. Met dit extra pakket aan maatregelen neemt de brouwer de volgende stap om de horeca steunen in de sluitingsperiode vanwege het COVID-19 virus. 

Extra steunpakket

Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “We leven enorm mee met al onze horecarelaties in deze uitzonderlijke tijden. Als brouwer vinden wij het onze verantwoordelijkheid onze horecarelaties tijdens deze sluitingsperiode zo goed mogelijk te steunen. Afgelopen week hebben we veel maatwerk geleverd, gesprekken met horecarelaties gevoerd en vooral veel geluisterd naar zorgen en wensen van onze horecarelaties. Daarom kondigen we nu aan voor alle horecarelaties die een pand van ons huren de huurbetaling voor de maand april uit te stellen. Bovendien halen we aangebroken fusten van AB InBev merken retour en vervangen we die kosteloos door volle fusten. Dit doen we ook voor tankbier.”

“Maatwerk is en blijft het uitgangspunt, want de bedrijfsvoering van elke horecagelegenheid is uniek. We verzoeken alle horecarelaties daarom uitdagingen, zorgen en wensen te blijven bespreken met onze collega’s. De afgelopen week hebben we al met relaties flexibele afspraken kunnen maken, passend bij de situatie van de onderneming. We raden onze relaties aan regelmatig te kijken op onze website www.horecasupport.nl voor updates over onze acties. Onze steunmaatregelen gelden tot 6 april 2020, de tot zover aangekondigde sluitingsdatum van de horeca. Uiteraard zullen de situatie nauwlettend blijven monitoren.”

#Helpdehoreca

Mark Hanssen: “Als brouwer ondersteunen wij het prachtige initiatief www.helpdehoreca.nl, geïnitieerd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN). We roepen alle horecaondernemers zich aan te sluiten bij het snel groeiende platform, waarbij consumenten hun favoriete horecazaken kunnen steunen door vouchers te kopen. Zo ontvangen horecazaken tijdens de sluitingsperiode toch de broodnodige inkomsten. Als brouwer doneren we een enorme advertentieruimte aan het platform langs de A2 bij Beesd, zodat nog meer consumenten bekend worden met dit geweldige initiatief vanuit de hele horecasector. We blijven continu kijken wat we nog meer kunnen doen om de horeca te steunen in deze turbulente tijden.” 

Altijd op de hoogte blijven?