Bierbrouwerij De Arn brengt ZHB Korenwijn op de markt

ZHB Korenwijn

De Rijswijkse bierbrouwerij De Arn brengt bier op de markt onder de naam ZHB (Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij), ooit een grote bierbrouwerij in hartje Den Haag. De bierbrouwer brengt een gelimiteerde oplage ZHB Korenwijn op de markt, gemaakt van onverkocht craft bier.

Vanwege de coronapandemie was de horeca een grootdeel van het jaar gesloten en daardoor was het voor de brouwer bijna onmogelijk om fusten bier te verkopen. Daarom liet de brouwer een deel van de voorraad hoogwaardig craft bier verstoken tot Korenwijn. Dit is een rijke Nederlandse jeneversoort met een alcoholpercentage van 40 procent, die wordt gekenmerkt door een veel hoger percentage moutwijn dan bij oude en jonge jenever .

Een bevriende distillateur verwerkte de inhoud van de fusten in zijn ambachtelijke distilleerkolom tot alcohol. Na toevoeging van verschillende natuurlijke smaakmakers als jeneverbes, korianderzaad, gember, laurier, braam, sinaasappel, oranjebloesem en zoethout, ontstond ZHB Korenwijn. ZHB Korenwijn heeft gerijpt op Europees eikenhouten fust en is verkrijgbaar in 0,5 en 0,2 liter flessen.

Dossiers
Lees ook
Belasting bier gaat in 2023 omhoog

Belasting bier gaat in 2023 omhoog

In 2023 gaat de consument meer betalen voor bier. Het kabinet is van plan om de belasting op bier te verhogen. Deze verhoging geldt ook voor alcoholvrij bier. Dat melden staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zijn collega Marnix van Rij van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Drankenbranche in de media -week 27

Drankenbranche in de media -week 27

Statiegeld op wijnflessen, geen bierverkoop in stadions WK Voetbal in Qatar en de oudste wijnstok ter wereld. Wat lazen we deze week over de drankenbranche? Een greep uit de media.

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap

De Rotterdamse Stadhaven Brouwerij heeft iets nieuws: een biercocktailtap. De tapmachine bestaat uit twee tapzuilen en mixt bier met de ingrediënten van een cocktail.