Bierbrouwerij De Arn brengt ZHB Korenwijn op de markt

20 april 2021 Redactie BeverageNL

De Rijswijkse bierbrouwerij De Arn brengt bier op de markt onder de naam ZHB (Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij), ooit een grote bierbrouwerij in hartje Den Haag. De bierbrouwer brengt een gelimiteerde oplage ZHB Korenwijn op de markt, gemaakt van onverkocht craft bier.

Vanwege de coronapandemie was de horeca een grootdeel van het jaar gesloten en daardoor was het voor de brouwer bijna onmogelijk om fusten bier te verkopen. Daarom liet de brouwer een deel van de voorraad hoogwaardig craft bier verstoken tot Korenwijn. Dit is een rijke Nederlandse jeneversoort met een alcoholpercentage van 40 procent, die wordt gekenmerkt door een veel hoger percentage moutwijn dan bij oude en jonge jenever .

Een bevriende distillateur verwerkte de inhoud van de fusten in zijn ambachtelijke distilleerkolom tot alcohol. Na toevoeging van verschillende natuurlijke smaakmakers als jeneverbes, korianderzaad, gember, laurier, braam, sinaasappel, oranjebloesem en zoethout, ontstond ZHB Korenwijn. ZHB Korenwijn heeft gerijpt op Europees eikenhouten fust en is verkrijgbaar in 0,5 en 0,2 liter flessen.

Altijd op de hoogte blijven?