Bierfestivals in juli

bier_unsplash

Foto: Giovanna Gomes, Unsplash

In de zomer zijn er overal festivals. Met eten, muziek, spelletjes en allerlei activiteiten. In juli worden er verschillende festivals georganiseerd waarbij bier centraal staat. More than Drinks! zet er een aantal op een rijtje.

Utrecht Tapt
Komend weekend, 13 en 14 juli, kunnen bierliefhebbers naar Utrecht voor Utrecht Tapt. Zaterdag 13 juli is voor 18+ en zondag 14 juli is het familie. Op het programma staat volgens de website "veel bier, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen, meezingen en genieten". Verschillende bierbrouwers zijn aanwezig, zoals Brewdog, Weihenstephan, Jopen, Oedipus, Gebrouwen door Vrouwen, Lagunitas en PALM!

Gimmert Gist
In 2017 werd op het Ridderplein in Gemert voor de eerste keer het speciaal bierfestival Gimmert Gist georganiseerd. De editie van 2019 vindt plaats op 14 juli. Op het programma staat streekbieren proeven, eten en muziek. Bezoekers kunnen speciaal bieren proeven van onder andere: Brouwerij Laarbeek, Solo Beer Brewery, Brouwerij De Kat, Hooglander Bier en Brouwerij Holevoort.

Mout Bier Festival
Het Mout Bier Festival strijkt van 26 tot en met 28 juli neer in het Volkspark in Enschede. Bezoekers kunnen genieten van zo'n 120 speciaalbieren van 16 bijzondere brouwerijen. Ook kunnen ze tijdens de biercollege's alles leren over bier. Daarnaast is er muziek, een ruim aanbod aan eten en is er een programma voor kinderen. Van 2 tot en met 4 augustus is Mout Bier Festival in Tilburg.

The Hague Craft Festival
De Haagse brouwerijen De Prael en Kwartje organiseren op 21 juli het The Hague Craft Festival. Dit festival laat zien wat Den Haag op het gebied van bier te bieden heeft. Niet alleen zijn verschillende Haagse brouwerijen aanwezig, ook zijn bierwinkels en cafés present. 

Bierfestival Gerstenat
Op de laatste zondag van juli vindt in Valkenswaard Bierfestival Gerstenat plaats. Op 28 juli presenteren hier 15 brouwerij zo'n 60 speciaalbieren. Onder andere Strieper, Skavuiten, De Pimpelier, De Nachtbrouwerij en Brouwerij Boegbeeld zijn aanwezig.

Dossiers
Lees ook
De best gewaardeerde brouwerijen van Nederland

De best gewaardeerde brouwerijen van Nederland

Welke Nederlandse brouwerij wordt het meeste gewaardeerd? Volgens de data van KRO/NCRV-onderzoeksplatform Pointer is dat de Microbrouwerij Tommie Sjef Wild Ales in Den Helder. Van de grote merken komt Hertog Jan het beste uit de bus. De data-journalisten van Pointer baseren zich op de data van Untappd.com, een app voor bierliefhebbers. Brouwerijen...

Vastgeroest

Vastgeroest

Bij het woord traditie denken veel mensen aan stoffig en oubollig. Het familierecept van grootmoeders appeltaart dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een brouwerij die al decennialang volgens een vaste traditie haar bieren brouwt. Traditie betekent echter niet vastgeroest. Gelukkig maar. Als een nieuwe generatie het stuur overneemt zie...

Eerste Belgische brouwerij voor alcoholvrije speciaalbieren

Eerste Belgische brouwerij voor alcoholvrije speciaalbieren

De 30-jarige Stijn Panis start de eerste Belgische brouwerij voor alcoholvrije speciaalbieren. De brouwerij heeft de naam Force Majeur gekregen en het eerste bier Traditional Blond is verkrijgbaar in verschillende cafés en speciaalzaken in Hasselt en Genk.