Bierfestivals in juli

bier_unsplash

Foto: Giovanna Gomes, Unsplash

In de zomer zijn er overal festivals. Met eten, muziek, spelletjes en allerlei activiteiten. In juli worden er verschillende festivals georganiseerd waarbij bier centraal staat. More than Drinks! zet er een aantal op een rijtje.

Utrecht Tapt
Komend weekend, 13 en 14 juli, kunnen bierliefhebbers naar Utrecht voor Utrecht Tapt. Zaterdag 13 juli is voor 18+ en zondag 14 juli is het familie. Op het programma staat volgens de website "veel bier, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen, meezingen en genieten". Verschillende bierbrouwers zijn aanwezig, zoals Brewdog, Weihenstephan, Jopen, Oedipus, Gebrouwen door Vrouwen, Lagunitas en PALM!

Gimmert Gist
In 2017 werd op het Ridderplein in Gemert voor de eerste keer het speciaal bierfestival Gimmert Gist georganiseerd. De editie van 2019 vindt plaats op 14 juli. Op het programma staat streekbieren proeven, eten en muziek. Bezoekers kunnen speciaal bieren proeven van onder andere: Brouwerij Laarbeek, Solo Beer Brewery, Brouwerij De Kat, Hooglander Bier en Brouwerij Holevoort.

Mout Bier Festival
Het Mout Bier Festival strijkt van 26 tot en met 28 juli neer in het Volkspark in Enschede. Bezoekers kunnen genieten van zo'n 120 speciaalbieren van 16 bijzondere brouwerijen. Ook kunnen ze tijdens de biercollege's alles leren over bier. Daarnaast is er muziek, een ruim aanbod aan eten en is er een programma voor kinderen. Van 2 tot en met 4 augustus is Mout Bier Festival in Tilburg.

The Hague Craft Festival
De Haagse brouwerijen De Prael en Kwartje organiseren op 21 juli het The Hague Craft Festival. Dit festival laat zien wat Den Haag op het gebied van bier te bieden heeft. Niet alleen zijn verschillende Haagse brouwerijen aanwezig, ook zijn bierwinkels en cafés present. 

Bierfestival Gerstenat
Op de laatste zondag van juli vindt in Valkenswaard Bierfestival Gerstenat plaats. Op 28 juli presenteren hier 15 brouwerij zo'n 60 speciaalbieren. Onder andere Strieper, Skavuiten, De Pimpelier, De Nachtbrouwerij en Brouwerij Boegbeeld zijn aanwezig.

Dossiers
Lees ook
Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles.

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Lowlander brouwt bier van gedoneerde kerstbomen

Botanisch brouwer Lowlander deed afgelopen winter een oproep aan alle Nederlanders om de kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. En het eindresultaat is nu daar: Lowlanders Winter IPA.

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Nederlandse biersommeliers in top 50 WK Biersommelier

Voor het eerst deed er een Nederlands Team van biersommeliers mee aan het Wereldkampioenschap voor biersommeliers in Rimini (IT). De drie Nederlandse deelnemers eindigden alle drie in de top 50. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Elisa Raus uit Duitsland won de titel: World Champion Beersommelier.