Biermerk 8.6 nu ook in glazen fles verkrijgbaar

O! bierfles 8.6

Foto: O-I Glass, I

De glasverpakkingsproducent O-I Glass, Inc (O-I) produceert een nieuw model 33 cl-fles voor het biermerk 8.6. Familiebrouwer Swinkels Family Brewers wil met deze nieuwe glazen verpakking het merk internationaal herpositioneren.

“De meeste consumenten kennen het merk 8.6 van de blikverpakking”, zegt Coen Dekker, Strategic Marketing Manager 8.6 bij Swinkels Family Brewers. “We merken dat veel consumenten nog heel 'pack format'-gedreven zijn, wat betekent dat ze kiezen voor òf een blik òf een glazen fles." De brouwerij hoopt een breder publiek aan te spreken doordat het bier nu ook in een glazen fles verkrijgbaar is. 

“Qua flesdesign zijn we bijzonder blij met wat we samen voor elkaar hebben gekregen”, zegt Dekker. “Het initiële ontwerp kwam van designer Sven van Westreenen en het bedrijf Ayano heeft voor ons de bedrukking ontwikkeld. Vervolgens hebben we onze partner O-I gebrieft omtrent de gewenste hoogte, diameter en gewicht en zij hebben het ontwerp industrieel verfijnd, zodat de flessen op de vernieuwde afvullijnen zouden passen, maar ook voldoen aan de criteria die wij hanteren op het gebied van duurzaamheid. Het is een prachtige, stoere fles geworden, die het wat ruwer imago van ons 8.6-bier mooi weergeeft.”

Royal Swinkels Family Brewers en O-I werken al jaren samen. De nieuwe 8.6 33cl-flessen worden geproduceerd bij O-I in Leerdam, één van de modernste bierflessenfabrieken van O-I ter wereld om vervolgens gevuld te worden bij de Swinkels Family Brewers brouwerij in Lieshout.

O-I Glass

 

O-I Glass, Inc. produceert glazen flessen en potten voor voedings- en drankmerken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Bij het bedrijf werken meer dan 27.500 medewerkers, verspreid over 78 fabrieken in 23 landen. Het bedrijf haalde in in 2019 een omzetvan $6.7 miljard. .

Royal Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewerswordt al zeven generaties lang geleidt door de familie Swinkels. Het bedrijf bestaat uit een aantal brouwerijen waaronder brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland) en brouwerij Palm en De Hoorn in Steenhuffel (België). In 2018 produceerde het bedrijf acht miljoen hectoliter bier en 856.000 hectoliter frisdrank. Sinds 2019 mag Swinkels Family Brewers het Predicaat Koninklijk voeren en staat het bedrijf bekend als Royal Swinkels Family Brewers.

 

 

Dossiers
Lees ook
Drie tips om bier snel op temperatuur te krijgen

Drie tips om bier snel op temperatuur te krijgen

Het is zomer en de temperaturen stijgen. Dan smaakt een koud biertje. Maar wat als je bent vergeten om het bier koud te zetten? Bierplatform Bierista.nl geeft drie handige tips om bier snel op temperatuur te krijgen.

Ondanks coronacrisis toename aantal brouwerijen

Ondanks coronacrisis toename aantal brouwerijen

Ondanks de coronacrisis groeit het aantal bierbrouwerijen in Nederland. Dit jaar kwamen er tot nu toe 13 brouwerijen bij. Bierista.nl, een biercommunity van bierexperts, verwacht niet dat deze groei nog verder door gaat zetten. Alain Schepers ban Bierista denkt dat het hoogtepunt van de bierrevolutie is bereikt en voorziet een daling van het aantal...

Worstenmakers van Brandt & Levie maken worst met Brouwerij 't IJ

Worstenmakers van Brandt & Levie maken worst met Brouwerij 't IJ

De worstenmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de bierbrouwers van Brouwerij 't IJ. Het resultaat is een droge worst met gerookte mout.