Biologisch wijnmerk The Good Wine doneert schoon drinkwater

28 juni 2022 Redactie BeverageNL

In samenwerking met de Made Blue Foundation doneert The Good Wine schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden. Elke fles van de biologische en vegan wijn levert duizend keer zoveel schoon drinkwater op.

De wijn van The Good Wine wordt gemaakt zonder dierlijke toevoegingen en tijdens het proces worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaarden. De wijn is daarom zowel biologisch als vegan. Het assortiment bestaat uit een sauvignon en een merlot.

Schoon drinkwater

Voor elke verkochte fles doneert The Good Wine duizend keer zoveel drinkwater aan verschillende communities in Afrika. Dat betekent dat het merk voor elke 750 milliliter wijn 750 liter schoon water beschikbaar stelt. “Als er duizend dozen van zes flessen wijn worden verkocht, betekent dit dat er 4.500.000 liter drinkwater beschikbaar wordt gesteld, 625 mensen een beter bestaan hebben en 675 bomen gered worden, aldus Wouter Kohlmann van The Good Wine. “De wijn is daarom het beste van twee werelden: het laat de natuur zijn werk doen tijdens de productie, draagt bij aan minder plastic vervuiling en voorziet in schoon drinkwater aan communities in Afrika. Wij hebben een goede partner in Made Blue Foundation gevonden voor het nastreven van onze missie om de wereld een stukje beter te maken”.

Made Blue Foundation 

Het doel van de stichting Made Blue Foundation is iedereen voorzien van toegang tot schoon drinkwater en hygiëne.  “Toegang tot drinkwater is de basis onder een gezond en proactief bestaan. Het is sinds 2010 zelfs een mensenrecht, maar voor 771.000.000 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Dat is 1 op de 10 mensen op aarde”, aldus Frank van der Tang, medeoprichter van de Made Blue Foundation.

The Good Roll

The Good Wine is van de makers van The Good Roll en Robert Eden. The Good Roll zet zich in voor veilige en schone toiletten door de verkoop van gerecycled toiletpapier. Met 50% van de nettowinst bouwt The Good Roll toiletten in diverse landen in Afrika.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?