Biologische wijn in de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA richt zich op kwaliteit, verduurzaming en innovatie en heeft nu een nieuwe stap genomen in die richting: biologische wijn van de Sligro als huiswijn.

De ArenA wilde graag wijn die uit Europa kwam, het liefst zo dichtbij mogelijk, in tegenstelling tot de oude wijn, die helemaal uit Argentinië kwam. Daarbij moest de wijn toegankelijk zijn, om rekening te houden met de diverse bezoekers. Na een proeverij van vijftig wijnen heeft de directie unaniem gekozen voor de biologische, vegan-friendly Fedele wijnen uit Italië. Bij de productie van deze wijn wordt rekening gehouden met het milieu, en geen gebruik gemaakt van chemicaliën in de wijngaard. De druiven worden met de hand geplukt. Ze zijn vegan-friendly omdat deze geproduceerd worden zonder gebruik van dierlijke producten. Daarnaast zijn ze fris en toegankelijk, maar hebben ook een lekker Italiaans temperament. 

Dossiers
Lees ook
Franse regering verhoogt steun wijnsector tot 250 miljoen

Franse regering verhoogt steun wijnsector tot 250 miljoen

De Franse regering maakt 80 miljoen euro vrij om de wijnboeren te steunen. In mei werd al 170 miljoen euro toegezegd aan de zwaar getroffen sector. Hiermee komt de totale staatssteun op 250 miljoen euro. Dit wordt vooral gebruikt om van de onverkochte wijn handgel en biobrandstof te maken.

Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.