BioSpirits Almere krijgt financiering EEF

BioSpirits_logo

BioSpirits wil energie en kosten besparen met de installatie van een pelletketel. Hiermee gebruikt de biologisch gecertificeerde distilleerderij geen aardgas meer voor de verwarming van het pand. Om dit mogelijk te maken heeft BioSpirits een Standaard Financiering van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gekregen.

Een pelletketel kun je zien als een kleine biomassaketel die brandt op houtpellets, kleine korrels geperst afvalhout. Als de distilleerderij pellets gebruikt voor de verwarming in plaats van aardgas, bespaart BioSpirits zo’n 4.200 euro en zo’n 12 ton CO2 per jaar.

Financiering

Voor de financiering heeft BioSpirits een Standaard Financiering van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gekregen. Deze financiering is bedoeld voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie, zoals zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een energiezuinig ledverlichtingssysteem of in dit geval een pelletkachel.

Willem Enklaar, directeur bij EEF: “De hoge aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten is vaak een drempel voor bedrijven en instellingen. Wij verstrekken daarom leningen om deze drempel verlagen en steeds meer ondernemers de kans te bieden een duurzaam energieproject te ontwikkelen.”

 

BioSpirits

BioSpirits in Almere maakt sterke drank met 100 procent biologisch geteelde grondstoffen. In het assortiment zitten onder meer wodka, gin, rum en een aantal fruit-likeuren. BioSpirits is een ambachtelijke, volledig biologisch gecertificeerde distilleerderij, gevestigd in Almere. 

Bron: EEF

Dossiers
Lees ook
Royal Swinkels Family Brewers verduurzaamt brouwerij in Lieshout

Royal Swinkels Family Brewers verduurzaamt brouwerij in Lieshout

Royal Swinkels Family Brewers heeft de brouwerij, de bottelarij en de mouterij in Lieshout verder verduurzaamd. Door de installatie van een warmwaterbuffer realiseert de brouwerij een energiebesparing van ruim 15 procent, gelijk aan 4 miljoen m3 aardgas per jaar.

Samenwerking Nederlandse brouwers om CO2-uitstoot transport te beperken

Samenwerking Nederlandse brouwers om CO2-uitstoot transport te beperken

Duurzaamheid is belangrijk voor de Nederlandse Brouwers. Veel brouwerijen werken eraan om hun CO2-footprint verder te verlagen, maar veel besparing is alleen te realiseren door intensieve samenwerking met andere partners in het keten. Daarom kijken de brouwers naar de mogelijkheden op het gebied van transport.

Distilleerderij Rutte lanceert nieuwe limited edition Oloroso Sherry Cask Jenever

Distilleerderij Rutte lanceert nieuwe limited edition Oloroso Sherry Cask Jenever

De Dordtse distilleerderij Rutte lanceert Rutte Oloroso Sherry Cask Jenever. Deze jenever heeft zeven jaar gerijpt in een sherryvat. Het is de derde limited edition van een serie van vier jenevers die in sherryvaten zijn gerijpt.