BioSpirits Almere krijgt financiering EEF

5 november 2020

BioSpirits wil energie en kosten besparen met de installatie van een pelletketel. Hiermee gebruikt de biologisch gecertificeerde distilleerderij geen aardgas meer voor de verwarming van het pand. Om dit mogelijk te maken heeft BioSpirits een Standaard Financiering van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gekregen.

Een pelletketel kun je zien als een kleine biomassaketel die brandt op houtpellets, kleine korrels geperst afvalhout. Als de distilleerderij pellets gebruikt voor de verwarming in plaats van aardgas, bespaart BioSpirits zo’n 4.200 euro en zo’n 12 ton CO2 per jaar.

Financiering

Voor de financiering heeft BioSpirits een Standaard Financiering van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gekregen. Deze financiering is bedoeld voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie, zoals zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een energiezuinig ledverlichtingssysteem of in dit geval een pelletkachel.

Willem Enklaar, directeur bij EEF: “De hoge aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten is vaak een drempel voor bedrijven en instellingen. Wij verstrekken daarom leningen om deze drempel verlagen en steeds meer ondernemers de kans te bieden een duurzaam energieproject te ontwikkelen.”

 

BioSpirits

BioSpirits in Almere maakt sterke drank met 100 procent biologisch geteelde grondstoffen. In het assortiment zitten onder meer wodka, gin, rum en een aantal fruit-likeuren. BioSpirits is een ambachtelijke, volledig biologisch gecertificeerde distilleerderij, gevestigd in Almere. 

Bron: EEF

Altijd op de hoogte blijven?