Blockchain voor wijn

Wijnen_Pxhere

Accountantsbureau Ernst&Young ontwikkelt samen met Blockchain Wine het Tattoo-Wijnplatform. Dit blockchain-aangedreven platform heeft als doel de authenticiteit en oorsprong van nieuwe en vintage wijn te bepalen.

Tattoo staat voor traceerbaarheid, authenticiteit, transparantie, oorsprong en mening (opinion). Op den duur zal het platform meer dan 5.000 wijnlabels bevatten, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Zuid-Amerika en Californië. Elke wijnfles wordt voorzien van een unieke QR-code. Door deze te scannen wordt er informatie over de wijn zichtbaar zoals de naam en de locatie van de wijngaard, de gebruikte meststoffen en de wijze van transport.

In eerste instantie focust dit platform zich op de Aziatische markt, met name China, Japan, Zuid-Korea, Thailand en Singapore. Ernst&Young laat weten dat het bedrijf in de toekomst het platform ook op andere markten wil uitrollen. The House of Roosevelt, een van de grootste Aziatische wijnverkopers, maakt al gebruik van het platform. 

Bron: Ernst&Young

 

Dossiers
Lees ook
Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Heb je een voorkeur voor witte wijn of voor rode wijn? Dat zegt iets over je persoonlijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek van Coravin. Kijk je graag naar Game of Thrones, ben je introvert en houd je van reizen? Dan ben je waarschijnlijk een rode wijn drinker!

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf opende dinsdag 28 mei de wijnbar Pierre par CP in Den Haag. Hier schenkt hij wijn uit de wijnvoorraad van restaurant Central Park. Het assortiment bestaat uit exclusieve en toegankelijke wijnen van over de hele wereld.

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

In Brussel is de eerste stedelijke wijnmakerij van België gevestigd. Ondernemer Thierry opende daar LeJeune Gudule Winery Brussels. Een wijngaard is er niet. Lejeune koopt de druiven bij partner-wijboeren.