Blockchain voor wijn

Wijnen_Pxhere

Accountantsbureau Ernst&Young ontwikkelt samen met Blockchain Wine het Tattoo-Wijnplatform. Dit blockchain-aangedreven platform heeft als doel de authenticiteit en oorsprong van nieuwe en vintage wijn te bepalen.

Tattoo staat voor traceerbaarheid, authenticiteit, transparantie, oorsprong en mening (opinion). Op den duur zal het platform meer dan 5.000 wijnlabels bevatten, waaronder wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Zuid-Amerika en Californië. Elke wijnfles wordt voorzien van een unieke QR-code. Door deze te scannen wordt er informatie over de wijn zichtbaar zoals de naam en de locatie van de wijngaard, de gebruikte meststoffen en de wijze van transport.

In eerste instantie focust dit platform zich op de Aziatische markt, met name China, Japan, Zuid-Korea, Thailand en Singapore. Ernst&Young laat weten dat het bedrijf in de toekomst het platform ook op andere markten wil uitrollen. The House of Roosevelt, een van de grootste Aziatische wijnverkopers, maakt al gebruik van het platform. 

Bron: Ernst&Young

 

Dossiers
Lees ook
Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Op 23, 24 en 25 september vindt horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Dit platform voor de professionele horeca zou natuurlijk niet compleet zijn zonder heel veel activiteiten rondom bier en wijn. In het Wijntheater en het Kenniscentrum voor Bier kun je meedoen met workshops, proeverijen en masterclasses.

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

Een van de meest besproken druivenoogsten in Spanje is die van D.O. Rueda. Allereerst worden de druiven in dit wijngebied 's nachts geplukt, de zogenaamde La vendimia nocturna. En dat gebeurt niet met de hand, maar machinaal onder onder het toeziende oog van geselecteerde kwaliteitsinspecteurs.

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Stichting Wijninstituut Nederland organiseert jaarlijks de Wijnkeuring van de Lage Landen. Aan de editie van 2019 deden 242 wijnen uit Nederland en België mee. Acht wijnen werden beloond met een gouden medaille. De 'grote winnaar' was het Betuws Wijndomein. Niet alleen werden twee wijnen beloond met een gouden medaille. Ook kreeg wijnmaker Diederik...