Blogs over de geschiedenis van wijn

4 december 2020
Foto: Screenshot Eet!Verleden

Het online platform Eet!Verleden is gericht op de geschiedenis van eten en drinken. Dit platform besteedt sinds kort ook aandacht aan wijn. Onder de naam Wijn!Verleden staat er een serie blogs over wijngeschiedenis op het platform.

Manon Henzen, historica en kookliefhebber, brengt samen met wijnhistorica en vinologe Mariëlla Beukers de geschiedenis van wijn, historische drankjes en wijn in de historische keuken onder de aandacht. Onder de noemer Wijn!Verleden staat er een serie blogs op de website. Hierin staan onder andere artikelen over de geschiedenis van clairet (lichte rode wijn) en zoete wijnen, over Falernum - de grand cru van de romeinen, en de verboden druif van de hertog van Bourgondië.

Het online platform Eet!Verleden richt zich op de geschiedenis van eten en drinken. Dit gebeurt aan de hand van kookworkshops, reizen, online cursussen, lezingen en producten. Het platform is opgericht door Manon Henzen. Zij studeerde geschiedenis en Midden-Oostenstudies, en werkte voor verschillende cultuurhistorische organisaties. Met Eet!Verleden wil ze "de culinaire geschiedenis op de kaart te zetten, omdat zij het bijzonder jammer vindt dat er zoveel mooie ingrediënten, smaakcombinaties, recepten, kooktechnieken en kennis verloren zijn gegaan."

Altijd op de hoogte blijven?