BLOOM brengt nieuw pre-mixed gin-tonics op de markt

BLOOM Pre-mixed gin-tonic

BLOOM brengt twee nieuwe pre-mixed gin-tonics op de markt, Ready to Drink gin & tonic of gin & Rose Lemonade. Hiermee springt het ginmerk in op de groeiende populariteit van pre-mixed gin-tonics in de supermarkt. 

Het gebruik van gin als basis voor een cocktail wordt steeds populairder. Dit is ook terug te zien in het pre-mixed segment. Volgens de data van IRI heeft gin meer dan 70 procent marktaandeel in het pre-mixed segment. De zogeheten gearomatiseerde gin met natuurlijke aroma’s zoals BLOOM maakt eveneens een stijging door.

De internationaal bekroonde super premium gin van BLOOM vormt de basis voor de nieuwe pre-mixed gin-tonics. Deze gin wordt al sinds 1761 gemaakt geproduceerd. De naam BLOOM refereert aan de smaak van de gin met hints van kamille- en kamperfoeliebloemen en pompelmoes.

Elaine Maher, Global Brand Director Bloom gin: “Consumenten kiezen steeds vaker voor een gin-tonic waar ze snel en makkelijk van kunnen genieten, thuis of bijvoorbeeld bij een picknick aan het strand. De glazen BLOOM-flesjes met het karakteristieke bloemenpatroon onderscheiden zich in het pre-mixed segment door hun chique uitstraling en het gebruik van een premium gin.”

 

Dossiers
Lees ook
Gin van Elstar appels uit de Betuwe

Gin van Elstar appels uit de Betuwe

De horeca mocht begin juni de deuren weer openen. Dat betekende dat Gerard Kerkhoff, eigenaar van café restaurant De Vereniging in Elst, eindelijk zijn Betuwe Elstar gin kon serveren aan zijn gasten. De gin is, zoals de naam al zegt, gemaakt van Elstar appels uit de Betuwe.

Nieuwe editie Gin & Tonic

Nieuwe editie Gin & Tonic

Gin blijft populair. Zo creëren cocktailbars en restaurants hun eigen gin en hebben veel bars een aparte ginkaart. Daarnaast zijn er gins die van kleur veranderen en alcoholvrije gins. Reden voor uitgeverij Lannoo om met een nieuwe editie van de Gin en Tonic-bijbel te komen.

Alcoholvrij alternatief voor gin

Alcoholvrij alternatief voor gin

Pernod Ricard Nederland en Ceder's Drinks Ltd brengen samen een alcoholvrij alternatief voor gin op de Nederlandse markt. Ceder's bevat volgens de makers alle smaken van gin, maar zonder de alcohol. De eerste variant Ceder's Crisp wordt eind juni gelanceerd.